IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кожа като глазирана поничка - новата мания в красотата

23 юли 2022 18 00

Хейли Бийбър е "виновникът" за този външен вид

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Ако обичате всичко, свързано с грижата за кожата, може би вече сте чували за термина "кожа като глазирана поничка". За непосветените, външният вид е навсякъде в социалните мрежи през последните няколко месеца и е популяризиран от естетеци и ентусиасти в грижата за кожата. Да не говорим, че Хейли Бийбър беше един от пионерите на термина, използвайки го да опише кожата си, която безспорно е блестяща, сияйна и жизнена

"Моят стандарт, когато си лягам вечер, е, че ако не изглеждам като глазирана поничка, тогава не правя правилното нещо", казва Бийбър в скорошен клип в YouTube, в който подробно описва рутинната си грижа за кожата. 

Терминът е доста разбираем - това е изискан начин да се опише блестяща кожа. Но, ако сте любопитни какво може да включите в рутинната си грижа за кожата, за да постигнете външния вид, ние ви даваме отговорите. 

Какво е кожа като глазирана поничка?

Според естетика Тиара Уилис, глазираната кожа е блестяща, росна (на границата на мазна) и хидратирана кожа

Рене Ролю добавя, че това е външният вид, който много хора с мазна кожа преди са се опитвали да матират и да скрият. В момента обаче той е на мода и всеки се опитва да го постигне, използвайки различни методи и продукти. Тя се шегува, че през годините хората са й казвали, че искат да имат кожа като нейната, а тя им е отговаряла, че естественото й производство на масло е виновникът за това. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hails <3 (@admirehales)

Мислете за тенденцията като за начин да получите онзи блясък, който обичате от любимия си хайлайтър, но без да използвате грим, плюс всички продукти за добро усещане, които кожата ви обича да попива. 

Как да постигнете външния вид?

За да получите този глазиран блясък, кожата ви не трябва да бъде пепелява, матова или суха. Тя трябва да бъде хидратирана и овлажнена. Ролю също така препоръчва използването на нежни, неизсушаващи продукти, както и продукти за възстановяване на кожната бариера. По този начин ще сте сигурни, че вашата защита срещу изпаряването на влага ще остане непокътната. 

Ако кожата ви не може да понася по-тежки и плътни мехлеми, изберете продукти на основата на гел, които да нанесете върху влажна кожа. Разбира се, не забравяйте слънцезащитния крем, както и тонерите за лице, които ще допринесат както за защита от UV лъчите, така и за допълнителен росен вид. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hails <3 (@admirehales)

За дълготраен блясък, д-р Мона Гохара препоръчва нежен почистващ препарат, който овлажнява кожата и същевременно я поддържа чиста. След това нанесете серум, в който се съдържа хиалуронова киселина, чийто естествен процент намалява в кожата ни с напредване на възрастта. Също така може да използвате крем за тяло, който ще възстанови кожната бариера и ще заключи влагата. Ако искате да се поглезите, изберете хидратираща маска за лице

Каква трябва да рутината ви за красота?

Според Ролю, вашата рутинна грижа за кожата за постигането на глазиран външен вид трябва да включва следните стъпки:

Стъпка 1: Почистете с нежно, слабо разпенващо се средство за измиване на лице без сулфати или за по-нежно измиване, използвайте лосион. 

Стъпка 2: След това използвайте тоник без алкохол, в идеалния случай заменете с есенция. Тя е като тоника, но е наситена със серум със свързващи се с водата съставки. Има гелообразна текстура, за разлика от водната консистенция на тонера. Това наистина помага за дълбокото проникване на влагата в клетъчната мембрана. 

Стъпка 3: Използвайте хидратиращ серум за кожата. Ролю препоръчва такъв с антиоксиданти като витамин С, но, ако имате чувствителна кожа, може да използвате по-мека форма като тетрахексилдецил аскорбат. 

Стъпка 4: Нанесете богат овлажнител, след което използвайте слънцезащитен крем за през деня. Идеалният овлажнител съдържа емолиенти, които са съставки на липидна основа и могат да подсилят и имитират естествените масла в кожата ви. Те помагат за запълване на всички празнини в кожната бариера и в крайна сметка подобряват гладкостта, мекотата, хидратацията и гъвкавостта на кожата, за да може тя да се сдобие с желания блясък. Примери за обичайни емолиенти включват масло от ший, сквалан, цетилов алкохол и масло от жожоба.

Стъпка 5: За да придадете на кожата истински вид на глазирана поничка, напръскайте я леко с есенция за лице. Тъй като те са напоени със серум, когато се разпръснат леко върху фон дьо тена, те придават наистина приятен блясък на кожата, за да може тя да се сдобие с мечтаното сияние. 

Тиара Уилис също така препоръчва да правите редовен месечен химически пилинг или да използвате химически екфолиант няколко пъти седмично. Д-р Мона Гохара пък казва, че вечер е добре да почиствате лицето си с ретиноид, за да увеличите обновяването на кожните клетки, за да премахнете мъртвите кожни клетки и да се хидратирате с крем вместо с лосион. 

Може ли мазната кожа да постигне този външен вид?

Мазна кожа или не, вие също може да изглеждате като най-красивото си аз. Става дума само за намиране на правилните продукти. Във видеоклипа си за грижа за кожата, Бийбър споменава, че, ако имате акне в определени зони, е добре да избягвате използването на тежки продукти там, за да не причините повече проблеми и да обострите акнето. 

"Ако имате мазна кожа, която е склонна да се запушва от плътни продукти, препоръчвам да нанасяте продукти на основата на гел върху влажна основа, за да получите същите ефекти", казва Уилис пред Women's Health. Прилагането на масло, богато на линолова киселина като масло от конопено семе, също може да помогне на мазната кожа да постигне вида на глазирана поничка. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hails <3 (@admirehales)

Според д-р Гохара може също да е добра идея да промените рутината си, като добавите серум с хиалуронова киселина и лек лосион, тъй като твърде много хидратанти или по-тежки кремове може да запушат порите. Ролю добавя, че, ако имате мазна кожа, може да се придържате към обичайната си рутинна грижа и да изпробвате хайлайтъри, кремове за изсветляване и мистове, за да си придадете блясък. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари