IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Свежа и красива кожа през лятото – 7 домашни маски за лице

25 юни 2022 10 30

Лесни, бързи и ефикасни

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Лятото настъпи официално. И докато се радвате на цъфтящите цветя наоколо, докато се забавлявате с най-красивите флорални тоалети и се наслаждавате на освежаващи летни напитки, определено не трябва да забравяте за кожата си.

Летният сезон може да се окаже много суров за лицето ви, ако не се грижите добре за него. Излагането на слънце, мръсотия и замърсения въздух наоколо могат да повлияят неблагоприятно на кожата ви, което води до редица проблеми като акне, слънчево изгаряне, неравномерен тен и други. И докато добавянето на ефективен слънцезащитен крем към вашия летен режим е задължително, прибягването към домашно приготвените маски за лице също има своите ползи.

Създаването на маска за лице в домашни условия става все по-лесно. Наборът от продукти, които може да използвате, се увеличава, а много от тях може да намерите в кухнята си или в най-близкия магазин. През лятото процесът става още по-лесен и приятен, тъй като на пазара се предлагат различни сезонни плодове и зеленчуци, които да сложите в микса. Освен за подобряване на визията, домашните маски могат да помогнат и за намаляване на стреса.

7 рецепти за домашни маски за лице

1. Срещу стрес

Това е вашата мечтана домашна маска за лице. Тя има всички фантастични съставки, като овес, който абсорбира излишното масло, прах от лайка, който предпазва кожата от увреждането на свободните радикали, и каолинова глина, която предотвратява акнето и абсорбира излишния себум. Овесеният прах абсорбира излишното масло, куркумата изсветлява, киселото мляко запечатва влагата, а медът действа антибактериално и противовъзпалително.

Ще имате нужда от:

1 с. л. овесени ядки на прах

4 с. л. лайка на прах

4 с. л. каолинова глина

1 с. л. куркума на прах

1 с. л. пълномаслено кисело мляко

1 с. л. суров, нефилтриран мед

Инструкции:

Смесете всички съставки в блендер. Съхранявайте сместа в буркан с етикет и дата. Когато сте готови за употреба, вземете една супена лъжица от сместа и я активирайте с една супена лъжица пълномаслено кисело мляко и 1 супена лъжица нефилтриран мед. Разбъркайте сместа, докато достигне кремообразна текстура.

маска за

Снимка: iStock

Оставете маската да престои няколко минути, за да се активират и освободят хранителните вещества. Ако стане твърде гъста, добавете няколко капки вода. Нанесете маската и я оставете да престои на лицето ви поне 15 минути. Измийте с топла вода и попийте с мека кърпа.

2. С пресни плодове

Тази маска не само ще запази кожата ви свежа, но и ще я подхрани и изчисти.

Ще имате нужда от:

5-6 парчета нарязана папая

1 малък банан

Половин лъжица мед

Инструкции:

маска за

Снимка: iStock

Пасирайте папаята и банана заедно, за да няма бучки. Добавете меда към пастата. Нанесете маската върху лицето и изчакайте да изсъхне. След като изсъхне, изплакнете с хладка вода.

3. Хидратираща маска с авокадо

Това е супер хидратираща маска, която ще поддържа кожата ви така, че да изглежда плътна дори през горещите летни месеци.

Ще имате нужда от:

1/4 узряло авокадо

1 с. л. овесени ядки или овесени трици

1 с. л. суров мед или манука

Инструкции:

авокадо

Снимка: iStock

В малка купа пасирайте авокадото. Смесете 1 супена лъжица овесени ядки или трици и 1 супена лъжица мед или манука. Пасирайте и разбъркайте докато всички съставки се смесят напълно. Нанесете маската върху чисто и сухо лице за 10 минути. Изплакнете с хладка вода, след което сложете овлажнител.

4. Сутрешна маска

Тази маска за лице ще придаде на кожата ви здрав, естествено изглеждащ блясък и е достатъчно нежна за всички типове кожа. Тя има няколко невероятни съставки, като яйчен жълтък, който е с високо съдържание на мастни киселини и може да помогне за овлажняването на лицето. Медът пък помага за лечение на акне.

маска за

Снимка: iStock

Друга фантастична съставка е зехтинът, който е с високо съдържание на витамини и антиоксиданти. Той е свързан с повишаване на хидратацията, ползи против стареене и облекчаване на UV щетите.

Ще имате нужда от:

1 яйчен жълтък

1 с. л. мед

1 с. л. зехтин

45 грама овесени ядки

Инструкции:

Комбинирайте овесените ядки с жълтъка, меда и зехтина. Разбъркайте добре, след което нанесете маската върху лицето и я оставете там за 15-20 минути. Изплакнете с хладка вода и поставете овлажнител.

5. Цитруси и мед

Тази маска на основата на мед и портокал е идеалното бързо средство за изсветляване на матова кожа и придаване на прекрасен блясък.

Ще имате нужда от:

3 с. л. прясно изцеден портокалов сок

85 грама мед

Инструкции:

портокал, хубава

Снимка: Pixabay

Смесете двете съставки до получаване на хомогенна смес. Нанесете маската върху лицето и я оставете за 15 минути. Изплакнете с хладка вода, след което използвайте овлажнител.

6. Освежаваща маска

Краставицата – един от най-охлаждащите зеленчуци, налични във всяка кухня – не само ще охлади, но и ще хидратира и подмлади кожата ви.

Ще имате нужда от:

1/2 краставица

1 с. л. мед

Сметана

Инструкции:

маска за

Снимка: iStock

Настържете краставицата и я смесете с меда и сметаната. Нанесете върху лицето и оставете да изсъхне. След 20 минути изплакнете обилно с хладка вода.

7. Хидратираща маска

Тази вкусна, напълно годна за консумация маска, има три блестящи съставки, всички от които правят чудеса за лицето ви. Авокадото е невероятно овлажняващо, какаото е мощен антиоксидант, който успокоява, а медът е антибактериален и противовъзпалителен.

Ще имате нужда от:

1/4 авокадо

1 с. л. какао на прах

1 с. л. мед

Инструкции:

маска за

Снимка: iStock

Пасирайте авокадото в малка купа. Пасирайте и разбъркайте меда и какаото, след което ги смесете с авокадото. Нанесете маската върху чиста и суха кожа, оставяйки я да подейства за 10 минути. Изплакнете с хладка вода, след което нанесете овлажнител.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари