IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маска за коса – кога да я включите в рутинната грижа

17 април 2022 15 00

Тя невинаги е наложителна

IStockphoto

IStockphoto

Колко често си правите маска за коса? Някои жени я използват всяка седмица, други по-рядко. А за трети тя е нещо напълно непознато. Грижата за косата не бива да бъде пренебрегвана, но това не означава, че въпросният продукт трябва да присъства постоянно в нея.

Ако кожата ви има нужда от маска веднъж в седмицата, по същия начин ли да процедирате с маска за коса? На моменти тя е необходима, но в други е дори излишна.

Маска за коса – 5 момента, при които да я добавите в рутинната грижа

При накъдряне

Има дни, в които вашата коса си има собствено мнение. Не стига, че е къдрава, ами и щръква както си иска. Но какво да правите, в случай, че сама се накъдри? Променете рутинната грижа и си направете маска за коса. Най-вероятно тя е много суха и има нужда от овлажняване и подхранване.

маска за

IStock

Ако косата ви е права, но усещате, че краищата се променят и накъдрят, вземете мерки. Направете си маска с витамини за подхранване и задържане на влагата в косъма.

При по-груба коса

Когато вашата грива загуби блясък, стане по-груба и краищата лесно се накъсват, то една маска за коса е препоръчителна. Косата се нуждае от балсам и по-качествен овлажнител, който да я омекоти и направи отново лъскава.

кокосово масло,

IStock

Просто измийте косата си с шампоан, пропуснете балсама и нанесете маска за коса, докато е още влажна. Ориентирайте се към такива, които са най-подходящи за по-груба коса. Вместо в основата, нанесете повече в краищата.

При изтънели краища

Увреждането на косата си личи по изтънелите краища. Те могат да се освежат след подстригване, но имат нужда от възстановяване. И тук идва полезното действие на подходяща маска за коса.

Сухата и груба коса понякога е доста изтъняла. Маската ще подхрани косата в дълбочина и ще спомогне за блясъка и по-лесното разресване на кичурите. Пшеничният протеин, зехтин и някои видове масла, например кокосово, са много полезни в този случай.

Когато имате изтънели краища, може да си правите маска за коса веднъж седмично.

Преди подстригване и боядисване

Много жени смятат, че подстригването е напълно достатъчно за здравословния растеж на тяхната грива. След ножицата и филирането, косата е по-гладка и мека, но може да изглежда още по-добре. Затова си направете маска преди посещаването на салона.

дълга коса,

IStock

При подстригването пада една част от увредената коса, а останалата е подхранена и с известна защита от вредните химикали на боята. Всичко това идва от маската за коса.

При смяната на сезона

Пролетта вече дойде. Не си мислете, че маската трябва да се прави само зимата. При смяната на сезоните тя е особено полезна за косата. И на прага на новия е добре да анализирате нейната текстура.

След коронавирус и по време на пролетната умора, косата капе. И вие трябва да я укрепите. През този влажен месец, си правете маска с комплекс от активни съставки.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари