IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Домашната маска за коса на Приянка Чопра

18 май 2020 12 30

Актрисата използва продукти, които лесно може да намери в кухнята си

Снимка: БГНЕС

По време на социалната изолация разходките до козметичния салон бяха нещо немислимо и всички ние трябваше да станем доста креатвини по отношение на грижата за себе си. Затворените пространства и липсата на витамин D сериозно се отразиха както на кожата, така и на косата ни и разкрасителните процедури се превърнаха в нещо задължително у дома. 

Признайте си, и вие сте опитали да превърнете банята си в собствен салон. Независимо дали сте се подстригали сами, или пък сте боядисали косата си, поне един път сте се превърнали в коафьор. Сега, когато изолацията вече приключи, постепенно може да се върнем към нормалния си живот. Това обаче не означава, че не може да спестим някой лев и да продължим с домашната грижа за себе си.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Priyanka Chopra Jonas (@priyankachopra) on

Но тук не говорим за фризьорство, а за направата на домашни маски. Те се превърнаха в огромен хит през последните месеци, а някои от тях бяха изпробвани и от известни личности. Вместо да поръчате нещо онлайн, може да използвате няколко съставки от кухнята си и да видите невероятния успех, който ще постигнете.

"Честно, някои продукти, направени у дома, могат да бъдат също толкова ефективни, колкото тези в магазина", казва дерматоложката Франческа Фуско пред Vogue. Това казва и Приянка Чопра-Джонас, която си прави собствени козметични продукти още от тийнейджърските си години.

За да поддържа скалпа и косата си здрави, тя смесва високомаслено кисело мляко, едно яйце и една чаена лъжица мед. Актрисата обяснява, че тази рецепта се предава от поколения в нейното семейство. Фуско удобрява тази маска за коса и допълва, че киселото мляко успкоява кожата и може да послужи за балансиране на pH-то. 

Яйцето, от своя страна, е чудесен източник на протеин, който е полезен за кожата и косата. Според експерта, медът има антисептични и противовъзпалителни свойства. "Преди откриването на пеницилина, хората обработвали раните с мед, за да премахнат бактериите. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Priyanka Chopra Jonas (@priyankachopra) on

Ако искате маската да се превърне в ексфолираща, може да добавите кафява захар, за да изчистите кожата си от мъртвите клетки. За възпален скалп, е добре да прибавите и малко алое вера. Кокосовото масло пък ще ви помогне да хидратирате косата си. "От всички масла, то най-добре попива в скалпа и защитава косъма, когато се сушите", казва Фуско.

След като смесите всички съставки в купа, трябва да оставите маската да подейства за 30 минути и след това да изплакнете добре.

Ако нямате някоя от съставките - можете да си ги набавите ТУК

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари