IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Есенни прически – 7 стила, които ще са на мода

10 септември 2022 15 00

Ето какво да поискате от фризьора си следващия път

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Лятната тъга обикновено настъпва около средата на август, когато осъзнаете, че дългите, топли и слънчеви дни са към края си. Има обаче няколко елемента на есента, които може да са достатъчно вълнуващи, за да разбият меланхолията ви.

Уютни пуловери, ябълков сайдер и кафе с тиквени подправки са няколко причини, поради които хладното време не е толкова лошо. Но може би най-голямата привлекателност на навлизането в есенния сезон е, че това е перфектната възможност да опитате нова прическа, независимо дали става дума за кардинално скъсяване или добавяне на свежи слоеве, за да подобрите чертите на лицето си, като същевременно освежите текущата си дължина.

Каквото и ниво на промяна да има в есенната ви прогноза, актуалните визии за сезона покриват всички основи. Ние имаме седем предложения за вас, от които да изберете, преди да посетите фризьора си преди 22 септември.

Есенни прически – 7 стила, които ще са на мода

Бретон тип завеса и дълги слоеве

Искате да направите промяна, но не сте готови да се разделите с дължината на косата си? Добавянето на бретон тип завеса може да направи всяка прическа да изглежда като съвсем нова.

Хали Бери

Снимка: БГНЕС

Този тип бретони запазват дължината, като същевременно добавят нова изпъкналост около лицето, за да подчертаят очите, скулите и устните. Те могат да бъдат по-къси около дъгата на веждите или да стигат до носа за по-рамкиран вид. Ако искате още повече дължина, заложете на стил, който стига чак до върха на устните, като понякога кичурите могат да бъдат прибрани назад.

Хубавата новина е, че този стил бретон работи за всички текстури на косата. За хората с къдрици, дължината трябва да отговаря на вашия начин на живот и модел на къдриците.

Модерен мълет

Някога широко критикувана прическа, сега мълетът е сред най-предпочитаните както от звездите, така и от техните фенове. Модерният поглед върху подстрижката включва много слоеве, за да се подчертае контрастът между различните дължини отпред и отзад.

Деми Ловато

Снимка: Getty Images

Модерният мълет вдига летвата високо, като скъсява слоевете през страничните части и секциите на бретона, за да създаде стил, в който дължината остава само отзад. Кичурите, рамкиращи лицето, може да бъдат персонализирани, за да подчертаят любимите ви черти.

Подрязването

Ако сте оставили косата ви да расте в продължение на няколко години, след като сте имали боб, подрязването може да добави елемент на изненада към по-голямата дължина. Добавянето на привкус от 80-те чрез подрязване на периметъра около тила и страничните части на косата може да бъде толкова драматично, колкото искате вие.

Кара Делевин

Снимка: Getty Images

Кара Делевин например има много къси задни и странични части, но това може да се адаптира, за да отговаря на по-консервативен стил, който на вас ви харесва.

Бикси

Подобно на модата, тенденциите в красотата са циклични, така че не е изненадващо, че бикси прическата е сред визиите от 90-те, които претърпяха възраждане през тази година. Кръстоската между боб и пикси е идеална за всеки, който иска къса дължина, но не иска да стигне до традиционното пикси.

С този стил получавате остротата на пикси, без да жертвате кичурите, които рамкират лицето ви, като в същия момент се сдобивате с бретона на текстуриран боб. Биксито също така работи добре с всички текстури на косата – от права до естествено къдрава.

Шаг

Малко са прическите, които са толкова гъвкави, колкото шага, поради което той продължава да бъде една от основните тенденции в прическите. Подстригването може да се носи с бретон, по примера на Сандра О, или без, а също така е подходящо и за всички текстури на косата.

Сандра О

Снимка: Getty Images

Създаването на по-къси кръгли слоеве по цялата коса ще добави безпроблемно движение и рокендрол усещане, като в същото време прическата не изисква много поддръжка. Шагът е най-подходящ за хората с къдрици и вълни, но може да работи и за по-прави текстури.

Оформящи лицето кичури

Дженифър Анистън

Снимка: БГНЕС

Ако сте в процес на израстване на косата или просто искате да освежите текущата си дължина, добавете няколко рамкиращи лицето кичура за повече раздвижване на визията. Помислете за характерния външен вид на Дженифър Анистън.

Хибриден боб

Докато по-дългите дължини набират все по-голяма слава, бобът остава една от най-популярните прически за 2022 година. Класическата подстрижка се комбинира с други модни стилове, като един от тях е тесният бретон, както се вижда при Ана де Армас.

Наред с тесните бретони, многопластовият боб също е друг начин за освежаване на визията през есента.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари