IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Омбре вежди – новата тенденция в красотата

29 януари 2023 16 30

Отново TikTok ни представя различен поглед върху гримирането

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Няма кой да отрече предимствата на добре поддържаните вежди. От рамкиране на лицето до подчертаване на очите, нашите вежди са желан атрибут, който ние се гордеем да поддържаме. За известно време това означаваше техники с пинцети, коламаска и използване на конец.

Но вече има нов стил вежди, който тихомълком набира популярност сред бюти общността – т. нар. омбре вежди. Полутраен и усъвършенстващ формата, това е най-новият метод за постигане на мек, но безупречен вид.

Какво представляват омбре веждите?

Повече от просто стил, омбре веждите са подход за оформяне, който може да предложи полутрайни резултати. Използвайки техники за татуиране, омбре веждите добавят пигмент към кожата под фоликулите, за да постигнат цялостно запълване, което е най-леко в началото на веждите и най-дълбоко към опашките.

@angiemariebrows Ombré brows in the making #ombrebrows #cosmetictattoo #browtattoo #fyp ♬ original sound - Adam Ulanicki

Гримьорката Дани Винсънт обяснява, че крайният резултат има за цел да подражава на визията на сенчеста вежда, създадена с грим – подобно на веждите, запълнени с пудра или молив. Въпреки това, за разлика от грима, омбре веждите са предназначени да издържат повече от един ден. Стилът може да се запази две до три години или дори повече. Но прилагането на мастило е по-повърхностно от традиционното татуиране, така че рано или късно веждите ще започнат да избледняват.

Омбре срещу микроблейдинг

Въпреки че и двете техники предлагат полупостоянни резултати, има няколко неща, които ги различават.

@lafeeduregardofficial #ombrebrows #ombrepowderbrows #ombrepowdereyebrows #microshading #microshadingeyebrows #pmuartist #pmubrows #avantapres #microbladingbrows #fleeks #nimes #nîmes #languedocroussillon #sud #suddelafrance #perpi #perpignan ♬ Arabic Violin - Yusuf Ekşioğlu

Според Винсънт, микроблейдингът създава щрихи, подобни на косъмчетата, сред вече съществуващите космени фоликули, докато стилът омбре е цялостно запълване зад цялата вежда. За разлика от микроблейдингът, който използва фино острие, за да направи тънки щрихи, омбре веждите се създават с машина за татуиране и предлагат по-ясен вид.

Какво да очаквате след процедурата?

Точно както при татуирането на веждите, ще трябва да дадете време на кожата си да заздравее след процедурата. Пълното излекуване може да отнеме до шест седмици. През това време ще трябва да полагате допълнителни грижи за областта, за да осигурите най-добри резултати.

@erintablizo Was it worth it? ? #fyp #ombrebrows #ombrepowderbrows #brows #browsonfleek #beautytok ♬ As It Was - Harry Styles

Винсънт предлага да поддържате прясно боядисаната кожа на веждите възможно най-хидратирана и да пропускате използването на грим, излагането на слънце и прекомерното изпотяване или горещите душове. След като зоната заздравее напълно, можете спокойно да се върнете към обичайната си рутина за вежди с няколко предпазни мерки.

Препоръчително е да избягвате зоната на веждите, когато използвате ексфолиращи киселини като ретиноиди или алфа- и бета-хидрокси киселини, защото те всъщност могат да причинят по-бързо избледняване на пигмента.

Избелени вежди – любима тенденция на звездите

Как да оформите веждите според формата на лицето?

Емилия Кларк: Слагайте козметичните продукти в хладилника и не пипайте веждите си

Как да постигнете външния вид с грим?

Ако все още не сте готови да тръгнете по пътя на татуирането, можете да тествате външния вид с помощта на грим. Това е добра алтернатива, защото ви дава пълна свобода с интензивността на пигмента, както и възможност да рискувате и да промените външния си вид.

@ailyynv Another tutorial on ombré brow !! Really easy and simple ? #fyp #brow #makeuptutorial #tutorial #tutorial #brow ♬ [Chill] Lo-Fi HipHop(856705) - Yu Yaguchi

За да пресъздадете омбре ефекта, Винсънт предлага да използвате фин молив, за да попълните веждите от горната арка до опашката. След това се насочете към предната част на веждите, като намалявате натиска. Използвайте четка за вежди, за да омекотите и смесите цвета, като се уверите, че в началото е по-светло, а в края е най-тъмно. Идеята е да се изгради интензивност с омбре ефекта чрез включване на два нюанса, като се запази по-тъмният тон към опашката и се смеси с по-светлия нюанс към предната част на веждите.

За още тенденции и новини от света на красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

Аз ( преди 1 година )
анонимен ( преди 1 година )
... ( преди 1 година )
mnogo grubo stoi ....osven tova v grima ima zakonomernost - ili nabliaga6 na o4ite , ili na ustnite . za vejjdite ostava ne6to po- leko . a s tezi debeli konturi .....
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар