IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Сандвич под душа“ - нов трик в грижата за кожата

5 септември 2023 18 00

За подобряване на кожната бариера

Снимка: iStock

Снимка: iStock

„Сандвич под душа“ е един от новите трикове, които инфлуенсъри предлагат в TikTok. Чрез него може да се погрижите за кожата си, докато се къпете, освен че ще премахнете мръсотията от нея. 

За мнозина кисненето във вана с ароматни масла, ексфолирането и вземането на дълъг душ, по време на който да попеят, не е сред любимите неща. Ала според тенденцията, която набира популярност, има по-лесен начин да омекотят кожата си и подобрят нейната текстура. 

Какво е душ сандвич?

маска за

Снимка: iStock

Така нареченият сандвич е нанасянето на масло за тяло - преди и след душа. Това поставя кожата между двойна обвивка от полезни вещества, сред които страхотни мастни киселини, които са известни с подхранващите си свойства. 

Въпросната двойна грижа е идеална за есента и зимата, когато мнозина страдат от суха кожа. „Тази маслена бариера предотвратява прекомерната загуба на вода и помага при всякакви раздразнения“, отбелязва естетикът  Натали Агилар. 

Високата температура и твърдостта на водата могат да причинят сухота, дори дразнене по кожата. Освен това да я лишат от нейния блясък, отмивайки естествените масла от нея. Чрез предварителното масажиране с масло за тяло и повтарянето на същата процедура след душ, може да предотвратите загубата на влага от нея и предотвратите изсушаване. 

масаж за

Снимка: iStock

„Сандвич под душа“ налага и по-щателно втриване на избраното от вас масло след излизане от банята. Това трябва да стане, докато кожата е още влажна, за да може био продуктът да навлезе в по-долните слоеве. Това е изключително полезно и за кожната бариера. 

„Можете да почувствате и видите разликата по кожата си, след като направите този магически ритуал“, казва Агилар.

Грижа за кожата – 7 алтернативи на ретинол

Грижа за кожата – перфектната вечерна рутина за зимата

Миене на лицето по време на душ – има повече недостатъци, отколкото предимства

Как да направите правилно „сандвич под душа“? 

Звучи много просто - мажете се с масло преди и след душ. Ала не е съвсем така. Има няколко неща, които да следвате, за да добавите успешно това към своята ежедневна рутина. Важно е да разпределите добре маслото по изсъхналите зони преди да прибегнете към водата. Ако се налага, добавете повече, за да омекотите добре. 

подмишници, нежна

Снимка: iStock

След измиване с топла вода кожата не бива да е твърде мазна. Може да попиете влагата с памучна кърпа и веднага да прибегнете към следващата стъпка. За препоръчване е да изберете масло, което няма да остави мазни следи по дрехите ви. Хубаво е да изберете формула с антиоксиданти, които неутрализират свободните радикали, насърчават хидратацията и поддържат кожната бариера. 

За да разбирате първи за новите тенденции в красотата, последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

... ( преди 8 месеца )
tova s mazaneto s masla mi e mnogo nepriatno - mazni , hluzgavi i drehite posle trudno se perat.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Бойкот на алчния сай ( преди 8 месеца )
"Сандвич под душа" има и друго, много по-така значение, и доста жени го харесват...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар