IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парфюм за коса – аксесоарът, от който се нуждаете

25 февруари 2023 15 00

Меки и приятно ухаещи кичури? Да, моля

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Парфюмирането на косата ви не е иновативна концепция. Само помислете за ежедневната си ароматна рутина и има вероятност често да пръскате парфюма във въздуха и да преминавате през капчиците му. Това помага на аромата да се разпространи по кожата, косата и дрехите ви, но когато се замислите за целия алкохол, използван в традиционните парфюми, който може да изсуши косата ви, пръскането им навсякъде става по-малко привлекателно.

На преден план излиза парфюмът за коса.

И да, точно това е, което си мислите – аромат, специално създаден за косата ви. Разбира се, бихте могли да продължите да преминавате през мъглата на обикновения си парфюм и да се грижите за косата си с балсами и маски, но парфюмът за коса ви позволява с един куршум да убиете два заека.

Какво е парфюм за коса?

Парфюмът за коса е аромат, формулиран с ползи за скалпа и косата, като кератин. Най-съществената му разлика с познатите ни парфюми е формулировката с по-нежни съставки за допълнителна грижа, за да е от полза в грижата за косата. Продуктът придава приятен аромат и доставя протеини и масла на кичурите, които спомагат за поддържането на здравето им.

Какви са ползите от парфюма за коса?

Първо, това са аромати. Следователно основната полза от употребата на парфюм за коса ще бъде ароматът, който парфюмът освобождава. Марки като Balmain, Maison Francic Kukdjian и много други вече продават парфюми, създадени специално за косата, но също така има и по-достъпни версии. Всичко опира до това кой аромат ви привлича най-много, отколкото да търсите определена марка.

парфюм за

Снимка: iStock

Освен с приятен аромат, косата ви ще бъде подхранена и с подобрено състояние. Някои формули дори помагат за укротяване на накъдрянето и хвърчането на косъмчета. Освен това експерти добавят, че продуктите се активизират кинетично, което означава, че ароматът се освобождава, когато се движим и докосваме косата си.

И да, парфюмите за коса са от полза за всички типове. Те не са ограничени до конкретна текстура, защото са създадени да бъдат включени във всяка една разкрасителна рутина. Експертите съветват това да бъде последната стъпка в оформянето на прическата, точно преди да излезете.

Колко време издържа парфюмът за коса?

Дълготрайността на парфюма за коса зависи от много неща, като дължината и вида на кичурите ви. Имайки предвид това, косата сама по себе си е добър носител на аромат, тъй като нейното ниво на pH не влияе отрицателно на ефективността на аромата и може да го задържи за дълго време.

парфюм за

Снимка: iStock

Всъщност парфюмът за коса може да издържи по-дълго от вече познатия ни аромат за тяло. Това е така, защото косъмът може да носи аромати по-дълго от кожата, благодарение на своите порести характеристики и по-голямата повърхност, което позволява на аромата да се задържи по-дълго.

Ароматът на 2023 – какво да изберете?

Бюти хакове: Как да задържим аромата на парфюм

По-хидратирана кожа – по-дълготраен парфюм

Как да използвате парфюма за коса?

Най-доброто време за прилагане е след като приключите с режима си за оформяне на косата. Просто дръжте бутилката на една ръка разстояние и разпръснете съдържанието ѝ по цялата дължина на кичура. Може също така да обърнете косата си надолу за малко допълнителен обем и впръскване на аромат в корените.

За още тенденции от света на красотата последвайте профила на Tialoto в Instagram и страницата във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари