IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ароматът на 2023 – какво да изберете?

17 януари 2023 17 50

Ето какво предричат експертите

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Според експерти по парфюм и свещи, 2023 година ще ухае силно, благодарение на възраждането на смелия аромат.

През последните няколко години всички сектори на парфюмната индустрия бяха фокусирани върху чисти, фини аромати, които осигуряваха комфорт и баланс сред толкова много несигурност и промяна. От органични свещи с етерично масло, направени от пчелен восък, до нетоксични парфюми – тенденциите в ароматите наистина се развиха, за да предложат варианти, които не само са безвредни за околната среда, но предизвикват усещане за комфорт.

Но през 2023 година експертите от индустрията прогнозират, че махалото ще се върне и ще видим кремообразни, текстурирани ванилии и ще помиришем смели и наситени цветя. Най-добрата част от всичко това е, че ароматите ще се появяват отново с гореспоменатите еволюирали формули – естествено извлечени, екологични и устойчиви.

Ароматът на 2023 – какво да изберете?

Наситени цветя

парфюми Pixabay

Снимка: Pixabay

В голямо отклонение от обикновените, чисти аромати, които видяхме през 2022 година, новата година ще поднесе на сетивата ни парфюми със сърдечни нотки, съставени от наситени цветя, които предизвикват романтична, женствена аура. Въпреки че тези аромати са нюансирани и могат да съдържат мирис, който преминава от прахообразни сладки до богати и наситени, най-актуалните флорални аромати ще бъдат тези, които носят усещането за високо качество.

Свежест и зеленина

парфюм, аромат,

Снимка: iStock

Изглежда, че всички части от цветята си проправят път в смелите аромати през новата година, тъй като нотките на листата на растенията също ще имат своята 15-минутна слава. Можем също така да очакваме с нетърпение билки, прясно окосена трева, мъх, зелени чайове и общо взето всичко, което мирише на зелено, да стане популярно. Следвайки тенденцията за уелнес, ароматите, които са зелени и свежи, сигнализиращи за естественост и презареждане, ще бъдат на почит.

Чистота

ароматерапия istock

Снимка: iStock

Както споменахме, през последните няколко години любителите на ароматите дадоха приоритет на парфюми и свещи, направени от чисти съставки и в устойчиви опаковки. И докато популярността на нетоксичните и екологично чисти аромати вероятно тепърва ще нараства, клиентите разбираемо търсят повече от тях. По-специално се предпочитат аромати, които се съдържат в екологични кутии и не съдържат минерални масла, парабени и силикони, но също така предлагат силни, интензивни аромати.

Ема Уотсън за Prada – с нов аромат и нова прическа

Джони Деп отново става лице на Dior

По-хидратирана кожа – по-дълготраен парфюм

„Транспортиращи“ свещи

Свободното пътуване вече напълно се завърна в графика ни, но и тази година много хора ще подходят с внимание към масовите събирания и ваканциите. Все повече от нас предпочитат да се отдадат на уелнес рутина у дома, заобиколени от комфорта на познатото и спокойствието. Но дори и тези, които искат да си останат вкъщи, мечтаят да пътуват, но без да стават от дивана. Тук идват и т. нар. „транспортиращи“ свещи.

спа, вана,

Снимка: iStock

Колкото и странно да звучи, това са ароматни свещи, които ни карат да се пренесем на друго място, без всъщност да мърдаме от дома си. Говорим за аромати на океан, гора, пустиня и пълно поле с лавандула, които ви успокояват и ви карат да се усмихнете дори след най-тежкия работен ден. Също така все повече се търсят свещи с безоловни фитили и восъци на естествена основа. Съществува и тенденция в намирането на продукти, които разполагат с шикозни опаковки, които могат да се използват повторно за различни неща у дома.

За още тенденции от света на красотата последвайте профила на Tialoto в Instagram и страницата във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари