IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грижа за косата – 8 начина да бъде по-плътна

29 януари 2023 10 30

Сдобийте се с този елегантен подскок

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Радвате ли се на гъстата, подскачаща коса, която виждате в рекламите на шампоани, чудейки се защо вашата не изглежда така, след като използвате същия продукт? Не сте сами. Отпуснатите, изтощени кичури са често срещан проблем сред жените, като експертите казват, че приблизително 1/3 от дамите ще изпитат някакъв вид косопад през живота си.

И това не включва косопада, свързан с възрастта. Има много други фактори, свързани с начина на живот, които могат да причинят отслабване на кичурите, включително раждане, заболяване или други събития, причиняващи стрес и хормонален дисбаланс. Дори използването на грешни продукти или прекаленото оформяне на косата може да натовари космените фоликули, което да доведе до загуба на обем.

За щастие има решения за вашия проблем, без значение каква е причината.

Грижа за косата – 8 начина да бъде по-плътна

1. Внимавайте със здравето на скалпа

Първата стъпка към всеки страхотен и здравословен режим на грижа за косата е обръщането на внимание на скалпа. Уверете се, че косата не е прекалено покрита с продукти, тъй като поддържането на чист скалп ще осигури нужния обем, за да се насърчи по-плътен косъм. Направете всичко възможно, за да поддържате скалпа чист, което означава да замените тежките груби продукти с избистрящи, съдържащи чисти и естествени съставки.

избор на

Снимка: iStock

Експертите препоръчват да опитате почистващ мицеларен шампоан, който ще ви помогне за почистването на скалпа, без да уврежда косата.

2. Използвайте сгъстяващ шампоан

На пазара има много шампоани, които помагат на косата да изглежда по-дебела. Уплътняващият шампоан съдържа съставки, които ексфолират скалпа и премахват натрупванията, които биха могли да сплескат фината или тънка коса, а също така укрепват кичурите, като им помагат да изглеждат по-дебели и обемни.

3. Добавете още продукти за сгъстяване

Има цял набор от допълнителни продукти за коса, продавани като сгъстители, включително серуми, спрейове и други. Те ще ви осигурят повдигане на косата в корените, създавайки желания обем и дебелина. Ако намерите кофеин в някои от тези продукти, заложете на него, защото съставката ще ви помогне за естествената циркулация в скалпа.

4. Намалете употребата на топлинни инструменти

Сешоарът, пресата или машата не е задължително да причинят косопад, но прекомерната топлина от тях със сигурност може да увреди кичурите, правейки ги по-податливи на накъсване. И когато имате всякакви начупени и накъсани краища, косата ви може да изглежда по-тънка, отколкото е.

гребен, сешоар,

Снимка: iStock

Ограничете използването на топлинни инструменти. Когато ви се наложи да ги употребявате, не забравяйте да нанасяте първо топлинен защитен продукт. Термозащитните спрейове са жизненоважни, защото те покриват косата със слой от овлажнители, аминокиселини и кератини, за да запечатат влагата и да създадат слой, подобен на щит, предотвратяващ пълното проникване на топлината.

5. Внимавайте с диетата

Храната е един от най-добрите начини за борба с изтъняването на косата, особено след като храните могат да осигурят ползи по повече от един начин. Уверете се, че вашият списък за пазаруване включва продукти като яйца за осигуряването на биотин, риба за омега-3 мастни киселини и авокадо за естествени масла и витамини като А, В6, D и Е. Листните зеленчуци също могат да осигурят фолат и желязо, докато богатите на витамин С храни като цитруси са пълни с антиоксиданти, за да предпазят космените фоликули и да подобрят производството на колаген.

6. Вземете добавки

Има всякакви витамини за растеж на косата. И докато храната може да е най-добрата ви първа линия за защита, добавките със сигурност могат да помогнат за запълването на всички пропуски. Търсете продукти, богати на витамини D, В и Е, както и на цинк, желязо, биотин и омега-3 мастни киселини. Не забравяйте винаги да се консултирате с вашия лекар, преди да приемате каквито и да било добавки.

7. Потърсете помощ от фризьор

Не е нужно да чакате продуктите, храните и добавките да започнат да действат магически. Има лесно и бързо решение, за да направите изтънялата коса да изглежда малко по-плътна и това е правилната прическа. Вероятно вече знаете, че редовното подстригване може да помогне на косата ви да стане по-дълга и плътна, но има и специфични стилове, които могат незабавно да придадат илюзия за по-обемна коса.

гладка коса,

Снимка: iStock

Помолете вашия фризьор за подстригване с остри линии. Текстуриран лоб или дълга прическа с много слоеве са добър вариант. И не забравяйте, че цветът добавя измерение, което също може да създаде илюзия за по-плътна коса. Опитайте балеаж.

Прически за 2023 – популярни стилове, които да опитате

Масло от моной – решението за здрава и мека коса

8. Посетете вашия дерматолог

В края на краищата експертите казват, че ключът към ефективното лечение е на първо място да разберете от какво е причинен косопадът. И най-добрият начин да получите правилна диагностика е като посетите сертифициран дерматолог, който може да ви преведе през всяка стъпка от процеса.

За още тенденции в прическите и света на красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари