IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетни прически – 6 популярни цвята за сезона

4 март 2023 15 00

Време е да промените настроението и визията

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Независимо от техниката, местоположението и опита на фризьорите, те се обединяват около едно и също мнение – актуалните цветове на косата се променят по-бързо от всякога. Докато палитрата през зимата изглежда хладна и ледена, през пролетта на преден план се завръщат топлите тонове, богатите нюанси и медните елементи.

Причината толкова много от нас да приветстват топлите златни тонове в живота си е, че вече всеки се насити на леденорусото и е готов да направи огромна крачка към другия край на цветовия спектър. В края на краищата обаче цветът на кожата и личният стил управляват всичко. Да правите това, което ви кара да се чувствате добре и уверени в себе си, е в основата на вашия блясък.

Накратко, независимо дали искате смела промяна или фин детайл в косата, има редица зашеметяващи вариации, с които можете да експериментирате тази пролет. Ако търсите малко вдъхновение, помислете дали да не вземете за пример един от по-долу изброените цветове, които експертите прогнозират, че ще заемат водеща роля тази пролет.

6 популярни цвята за пролетта

1. Виолетова брюнетка

Що се отнася до брюнетките, по-тъмните и студени тонове с кафяви нюанси на патладжан и череша са на мода. Също така може да заложите и на коса в цвят на къпина. Според експерти, тази пролет ще виждаме все повече брюнетки, които се насочват към по-тъмни и студени махагонови тонове с кафяви нюанси и нотки на патладжан и черешова кола.

Тези цветове са страхотна пролетна промяна за брюнетките, които искат да добавят измерение и дълбочина, без да им се налага да изсветляват кичурите. Патладжаненият/виолетов оттенък, който се добавя към кафявата коса, е начин за брюнетките да събудят цвета си, без да се превръщат в истински червенокоски.

2. Сомбре

Обрат в класическото омбре, сомбрето, известно още като леко омбре, се отличава с по-плътен цвят отгоре с малко повече избледнял нюанс в средата и краищата на кичурите. Прическата е на мода, защото допълва модерните стилове на подстригване, които виждаме през последните години. Цветът е свързан с естествения вид, като същевременно подчертава зоните на косата ви, които внасят разделяне на текстурата.

3. Кафявото на Louis Vuitton

Както се вижда от Карли Клос и Селена Гомес, кафявото на Louis Vuitton е следващата еволюция на „луксозната брюнетка“. Помислете за цвета на състарената кожа на чантата на Louis Vuitton – прекрасен наситен тен, не прекалено блед, но не и тежък или тъмен. Той подхожда на различни тонове на кожата поради средната си дълбочина и трябва да се носи с изправена коса, за да блести по най-добрия начин.

4. Почти черно

Въпреки че е много тъмен, този цвят всъщност не е черно, а е най-тъмният тон на кафявото с много студен, пепеляв оттенък, който почти прилича на черен. Също така това е любимият избор на много знаменитости, включително Били Айлиш, Дуа Липа, Оливия Родриго и Меган Фокс. Почти черното не позволява на косата да изглежда прекалено груба или изтощена, но запазва поразителния мастилен вид.

Нови прически – 4 универсални стила от Франция

Прически за 2023 – популярни стилове, които да опитате

Нови прически – вафличките в косите пак са на мода

5. Ванилова блондинка

Все още може да сте любимата си блондинка през тази година чрез ваниловото русо, който създава допълнителен обем на косата. Визията по същество е топла и съдържа маслиненоруси акценти, добавени към по-тъмноруса основа, което създава едновременно лекота и измерение.

Русото е класика и никога не излиза от мода. Според експерти, независимо колко тъмна или светла е косата ви, дори най-малкият контраст ще създаде красива прическа.

6. Фантастични цветове

Независимо дали мислите за розово или червено, фантастичните цветове са тук, за да останат. Нюансите от дъгата са на мода от известно време, но са на върха в боядисването през последните няколко месеца. Хората са напълно готови да експериментират с цвета на косата си, разкривайки детето вътре в себе си.

Опитайте синьо като захарен памук по примера на Хилари Дъф, вземете пример от Меган Рапино за прахообразно лилаво или носете розово като дъвка, за да приличате на Сиара. И трите цвята се постигат и се поддържат лесно с шампоани и балсами за боядисана коса.

За още тенденции за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

КоментариКоментари