IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Боядисване на косата – популярни цветове за пролетта

11 март 2023 16 30

Времето се затопля и кичурите ни трябва да го следват

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Виждате ли това? Възможно ли е? Да, наистина е така! Слънцето вече грее по-силно, денят е по-дълъг и топъл, а това означава само едно – пролетта се задава. Всичко това ни кара да се чувстваме малко по-щастливи и оптимистично настроени, готови за повече социални събития, дълги разходки и разговори под топлото и красиво слънце.

Всъщност сме толкова оптимистично настроени, че ледените блондинки и тъмните брюнетки, които бяха популярни през зимата, вече не подхождат на ежедневието ни. Прогнозираме сериозно затопляне тази пролет не само във времето навън, но и в цветовете на косата ни. Вместо брюнетка с пепеляв тон, виждаме гореща вълна от брюнетка с разкошен и топъл шоколад. Вместо платиненорусо, си представяме златисти акценти, рамкиращи лицето.

За да ви помогнем да намерите подходящия цвят за вас, сме събрали на едно място най-популярните за предстоящия сезон. Хубавото е, че пролетта настъпва чак след две седмици, което ви дава предостатъчно време да помислите, да си запазите час при фризьора и да започнете новия сезон с нова прическа.

Популярни цветове в косата за пролетта

Бронд

Тейлър Суифт

Снимка: Getty Images

Не съвсем блондинка, не съвсем брюнетка. Този магически междинен нюанс си има своето име и то е бронд, а Тейлър Суифт му е един от звездните почитатели. Според колористката Джиджи Бласини, много хора търсят цвят с по-ниска поддръжка, като този определено няма да ви кара да ходите в салона на всеки две седмици. Всъщност ще можете да изчакате между 8 и 10 седмици за повторна среща с фризьора. Може да ви се наложи само да си вземете гланц за поддържане на цвета в зависимост от това колко бързо ви расте косата.

24-каратово злато

Дженифър Кулидж

Снимка: БГНЕС

Какво е по-ценно от чистото злато? Цвят на косата, който изглежда като чисто злато. Е, може би няма да откажем и кюлче злато, но засега ще се задоволим и с тази 24-каратова промяна за пролетта, която виждаме при Дженифър Кулидж. Всичко е свързано с намирането на нюанс, който пасва идеално на цвета на кожата ви. Въпреки че всеки може да премине към русия цвят, дълбочината му ще зависи от естествените ви кичури, а по-тъмните цветове ще се нуждаят от корекция на всеки шест до осем седмици.

Корал

Бизи Филипс

Снимка: Getty Images

Коралът е естествена еволюция от многото медни нюанси, които сме виждали при знаменитостите през изминалата година. Най-новата вариация е медна, но с пънк рок вибрации. Ако сте готови да освежите косата си за пролетта, розовият пример на Бизи Филипс е лесен преход. Добавянето на златно към червеното е това, което прави цвета коралов.

Златни акценти

Бионсе Гети

Снимка: Getty Images

Топлите тонове на косата може да са модерни, но е добре да изпробвате част от тях върху няколко кичура, преди да боядисате всички. Няколко акцента в златно, рамкиращи лицето, по примера на Бионсе, е добър компромис. Помолете вашия фризьор да добави малко повече блясък и светлина към съществуващите тонове в косата ви. Хубавото е, че тази визия не изисква много поддръжка и може да отидете в салона чак след четири или шест месеца.

Шоколадова брюнетка

Мишел Йео

Снимка: БГНЕС

Може да ви се струва като обикновено кафяво, но всъщност този цвят е шоколад. Името звучи по-сладко, по-приятно и по-секси, като напълно пасва на красотата на прическата. Може да добавите няколко бляскави кичура, за да направите разнообразие, но без рязък контраст. Повторното посещение в салона може да изчака от 8 до 12 седмици, така че спокойно може да заминете на една пролетна ваканция.

Прически от 90-те – големите шноли се завръщат

Нова прическа – 4 стила за пролетта

Нови прически – 4 универсални стила от Франция

Бежово

Джиджи Хадид

Снимка: Getty Images

Тази пролет всичко ще се върти около намирането на истински неутрален цвят. Този нюанс, вдъхновен от 70-те години, е минималистичен и перфектен баланс между хладните платинени и златни нюанси от зимата. Лилавият подтон е това, което придава малко разнообразие на цвета, както се вижда от примера на Джиджи Хадид.

За още тенденции за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари