IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маникюр за 2023 – ноктите Rich-Girl превземат тенденциите

23 април 2023 15 00

Все повече известни личности изпробват дизайна

Снимка: iStock

Снимка: iStock

След като голяма част от тенденциите от миналото се завърнаха, все повече хора започнаха да се насочват към естетиката от 80-те и 90-те години. Модните експерти нарекоха това движение „винтидж богатство“, определяйки го като съставяне на визия от стари дрехи, излъчващи елегантност, стил и благородство.

Постепенно тенденцията се премести от модата към маникюрите и на преден план излезе дизайн, който перфектно капсулира този „стар“ стил. Движението се нарича Rich-Girl nails и в буквален превод означава нокти за богати момичета, като е напът да се превърне в най-новата популярна и желана от всеки визия.

Измислен от известния маникюрист Том Бачик, чийто списък включва звезди като Дженифър Лопес и Селена Гомес, терминът Rich-Girl nails описва перфектно лакирани, идеално полирани, средно дълги до дълги безцветни нокти с пълно покритие. Атмосферата, която излъчва, се характеризира със свеж, чист и елегантен стил. Но най-добрата част от този шикозен външен вид е колко лесно можем да го направим сами.

Как да си направите маникюра?

Маникюрът Rich-Girl започва с това как оформяте и пилите ноктите си. Основният дизайн тук включва дълъг и изпилен в заострена квадратна форма нокът, който създава илюзия за удължаване на пръста. След това идва моментът за избор на цвят. Придържайте се към неутрални палитри с пълно покритие, които са с един нюанс по-тъмни или по-светли от тона на кожата ви. След това завършете с гланцово покритие за малко блясък и сте готови.

Какви продукти са ви необходими?

За да изпилите ноктите си по правилния начин, Бачик препоръчва да използвате комплекти за маникюр, в които се съдържа абсолютно всичко, което ви е необходимо. Тук говорим за ножица за нокти, избутвач за кожички, пила и полиращ блок.

Следващата стъпка е избирането на лак в неутрален нюанс. След като изберете любимия си, нанесете го върху цялото нокътно легло, оставете да изсъхне, след което го покрийте с плътен, лъскав слой. Накрая не забравяйте да хидратирате ръцете си с добър овлажнител.

6 дизайна в стил Rich-Girl

1. Оригиналът

Маникюрът, с който започна всичко. Този външен вид на Дженифър Лопес определено беше началото на тенденцията и любовта към неутралните нюанси. Отличава се със средно дълги квадратни връхчета и лъскав лак на нюд основа, която почти точно съответства на кожата ѝ.

2. Едва забележим

За минималистите по душа, всичко, от което се нуждаете, е прозрачен лак, за да се включите в тенденцията. Ако не искате квадратни върхове, няма проблем – заострените форми изглеждат също толкова елегантни и изтънчени.

3. Матова революция

Ако лъскавият блясък не ви харесва, можете да се сдобиете с по-приглушени тонове, като изберете матово покритие. Тази визия не се набива толкова на очи, но в същото време е елегантна, разнообразна и красива.

4. Глазирано покритие

Съчетавайки една популярна тенденция с друга, изберете да нанесете допълнителен слой блясък, за да придадете на ноктите си остъклено покритие.

Нов маникюр – 6 идеи за овални нокти

Маникюрът на звездите – извънземните нокти на Ан Хатауей

Пролетен маникюр – „голо диско“ по ноктите

5. Топъл неутралитет

Този кремообразен цвят на ноктите е идеалният нюанс за средни до тъмни тонове на кожата. Той осигурява топлина и дълбочина на визията, излъчвайки позитивна енергия и стил.

6. Светлокафяво

Макар тенденцията Rich-Girl да изисква съчетаване на лака с тона на кожата, понякога правилата може да бъдат нарушавани. Изборът на светлокафяв цвят изпъква чудесно на фона на по-тъмните тонове на кожата, така че може спокойно да го включите във визията си.

За още тенденции за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари