IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова прическа - 6 стила, които са неподвластни на възрастта

29 май 2023 10 30

Те изглеждат чудесно както за тийнейджъри, така и за баби

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Когато избирате нова прическа, може би сте чували, че е разумно да имате предвид вида на косата, структурата и формата на лицето. Но какво можем да кажем за възрастта? Може ли 50-годишен да има същия стил като представител на поколението Z? Честно казано, отговорът на този въпрос зависи изцяло от личните предпочитания и стил. 

Правилото, което трябва да запомните е, че никога не трябва да мислите, че има определена прическа, дреха или грим, подходящи за възрастта ви. Красотата е субективно определение и наистина зависи от начина, по който се чувствате, а не как изглеждате. Обществото винаги ще има мнение, което обаче не трябва да бъде коректив и никога не трябва да определя личния ви и уникален стил. 

Ние сме тук, за да ви кажем, че има няколко прически за възрастни жени, които са особено ласкателни. Те са вечни и не зависят от възрастта ви. Лесни са за поддържане, оформят се бързо и подхождат на всеки тоалет, който притежавате в гардероба. Сезоните не им влият, нито пък временните тенденции, така че може да си ги запазите тези предложения за вечни времена. 

6 прически, неподвалстни на възрастта

1. Дълго пикси

Кери Уошингтън

Снимка: БГНЕС

Дългото пикси е прическа, която може да промени всяка форма на лицето, тъй като си играе с горната дължина на косата. Този къс стил може да създаде обем отгоре и да намали тежестта отстрани, създавайки идеален и индивидуален външен вид.

2. Лоб

Мег Райън

Снимка: БГНЕС

Лобът е идеален за жени, които искат косата им да изглежда плътна и гъста. Докато стилът подчертава дължината, можете леко да смесите нещата, като добавите слоеве като Мег Райън, изберете по-меки краища или промените текстурата, която носите ежедневно.

3. Остър боб

Тараджи П.

Снимка: БГНЕС

Острият боб е идеален за всяка форма на лицето и прави косата да изглежда плътна и здрава, а и лесен за оформяне в различни текстури. Ако искате да придадете малко разнообразие на прическата и да се откроявате от класиката, може да поискате косата да бъде подстригана под лек ъгъл.

4. Дълги кичури с бретон

Хали Бери

Снимка: Getty Images

Има причина прическата на Джейн Бъркин все още да е една от водещите тенденци. Макар вече да не живеем в 70-те години, дългите и фини стилове с бретон все още са актуални. Подстрижете кичурите си на слоеве за повече плътност и добавете бретон тип завеса, за да създадете винтидж атмосферата, която е завладяла модния и света на красотата.

5. Шаг

Голди Хоун

Снимка: БГНЕС

Основната цел на шагът е да позволи на естествената ви текстура на косата да се покаже. С късите тънки слоеве можете да създадете много измерения и движение на прическата, което е чудесно за летния период.

Абитуриентска коса – стилът, който ще промени прическата ви тази пролет

Аксесоари за коса – тенденциите за 2023 година

Аксесоари за пролетта – големите скрънчита са на мода

6. Дълга коса, рамкираща лицето

Дженифър Анистън

Снимка: БГНЕС

След доминацията на прическата "Рейчъл" през 90-те и 2000-те години, Дженифър Анистън се сдоби с нов емблематичен стил и оттогава се придържа към него. Слоевете, рамкиращи лицето привличат вниманието и  са особено подходящи за всеки, който иска бретон, но не може да понася косата да му влиза в очите. 

За още тенденции за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари