IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да съчетаете цвета на косата си с този на кожата и очите?

1 юни 2023 10 30

Трябва да обърнете внимание на няколко неща 

IStockphoto

IStockphoto

Изборът на нов цвят на косата е много важен. Той може да ви придаде съвсем различен външен вид. Много известни личности прибягват до драстична смяна на тона и от русо минават на розово, червено или кафяво/черно. Но преди да последвате примера им, трябва да проверите няколко неща.

Хубаво е да съобразите боядисването с това какъв е цветът на очите ви. От значение е и тенът на вашата кожа. Чак тогава можете да се посъветвате с колорист, за да вземете най-доброто за вас решение.

Как да разберете какъв е тонът на кожата ви?

Проверете цвета на вените си

Странен подход, но определено върши работа! Защото вените по вътрешната повърхност на китката ви разкриват вашия подтон. При някои те изглеждат лилави или сини, като често имат по-хладен подтон. Докато тези, които са зелени на пръв поглед, имат топъл. Комбинацията от двете е типична за неутралните подтонове. Зелените вени също могат да предполагат зеленикав оттенък.

Студен подтон – ако синьото и зеленото изглаждат най-много тена ви;

Топъл подтон – ако червеното и оранжевото са любимите ви цветове;

Балансиран подтон – ако можете да облечете всякакви дрехи.

Предпочитате златни или сребърни бижута

Имате по-топъл тон, ако златните бижута допълват тена на кожата ви. От друга страна среброто допълва най-много студените тонове. А ако изглеждате добре и в двете, то вие имате неутрален до маслинен подтон.

Получавате ли тен или кожата направо изгаря

Ако почернявате бързо, то имате маслинен подтон. Тенът на кожата ви е неутрален, ако тя се зачервява веднага и след това почернява. Тези със студен подтон никога не почерняват, а вместо това изгарят.

слънцезащитен крем

IStock

Изберете цвят според вашия подтон

Топъл подтон

Златисто-русият цвят на косата изглежда страхотно на хора с по-светъл тен. Топлият кафяв цвят ще изглежда отлично на по-тъмните тонове на кожата. Докато меденият се препоръчва при неутрален тен.

Всеки от тези подтонове на тена отиват на горещото червено. Ала специалистите съветват все пак никога да не носите дрехи в пепеляв тон.

Студен подтон

Ако имате светъл тен, помислете за избор на пепеляво-рус цвят. Изберете студени червени цветове, ако сте с по-тъмен тен. Или пък заложете на по-светли или по-тъмни нюанси. Но никога не ползвайте нюансите на яркочервено.

Боядисване у дома – 6 грешки, които не бива да допускате

Боядисване на косата – какво е демиперманентен цвят?

Боядисване – драматично тъмната коса отново е на мода

Неутрален подтон

Цветовете в диапазона от топло златисто до наситено пурпурно са приемливи варианти за боядисване на косата. Цветовете, които подчертават очите, са идеалният избор за тези с неутрален тен.

Има много бои за коса, но най-добре е да се придържате към няколко нюанса от естествения цвят на косата си, разкриват колористи.

Маслинен подтон

Използвайте канела и кестен, за да предадете по-хладен ефект на прическата си. Мока ще направи лицето ви да изглежда свежо и безупречно.

По-топлите тонове работят добре с тъмнозелена, мока и медноруса коса. Лилаво-червеното и лилаво-черното са топли нюанси, които трябва да опитате, докато изсветляването със студен подтон трябва да се избягва.

боядисване, боя

IStock

Обърнете внимание на цвета на очите си

Светъл цвят на очите

Леденорусото е идеално за хора, които обичат да поддържат тена на кожата си светъл. Цветове като светъл кестен и мед ще изглеждат фантастично на топлия ви тен, а червеното винаги е добър избор.

Тъмни очи

Изберете богати тонове като меднорусо, карамел и кестен. Блестящият златист оттенък ще подчертае очите ви. Платината и среброто са два леденоруси тона, от които трябва да стоите далеч.

очи Pixabay

Pixabay

Кои са най-разпространените цветове за коса?

Черен

По-голямата част от хората имат черна коса като естествен цвят. В действителност между 75% и 85% от световното население има коса, която е черна или тъмнокафява. Въпреки че черната коса може да се намери почти навсякъде, тя по същество е единственият естествен цвят на косата на места като Африка и Азия. Често се срещат и коси в цветове черно, кафяво и тъмночервено.

Боядисване на косата – трябва ли да я миете преди това?

Кафяв цвят на косата

Кафявата коса е втората по популярност в света. Около 11% от хората имат кестенява коса, с широка гама от тонове от кленовокафяво до светло или тъмнокестенява коса. Тези региони включват Европа, Съединените щати, Австралия и Азия.

Рийз Уидърспун,

БГНЕС

Русо

Ах, това русо! Само 3% от световното население има естествено руса коса, въпреки че тя е доста разпространена. Има много различни тонове на русата коса, включително ягодоворусо, пепеляво или платиненорусо. Хората с руса коса обикновено са европейци, поради което тези тонове се срещат по-често в Америка и Европа.

След като знаете кои са начините да определите най-подходящия цвят на косата, нищо не ви пречи да получите мечтаната прическа. Не забравяйте да се консултирате с фризьор, за да разберете кой тон и коя марка да изберете за най-добър резултат.

За още съвети за боядисване и грижа за косата последвайте профила на Tialoto в Instagram и страницата във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари