IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пътят към блестяща кожа - 5 задължителни стъпки

6 септември 2023 12 00

Козметикът на Джесика Алба споделя своите тайни

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Измивате лицето си преди лягане. Овлажнявате. Но кожата ви все още не е перфектна. Къде бъркате? 

За тези важни проблеми е най-добре да се обърнем към професионалистите за съвет. Един от тях е Кейт Съмървил, която от дълго време се грижи за перфектната визия на холивудските дами. През годините е работила с Дебра Месинг, Оливия Уайлд, Кейт Хъдсън и Джесика Алба, като в същото време разработва и собствена линия за красота. 

Сега, когато лятото най-накрая пристигна, кожата ви вероятно е готова за излезе от тежките зимни и пролетни рутини, които сте следвали. Време е да помислим за начини, чрез които да осветим тена и да му осигурим малко повече блясък. И, ако смятате, че процесът е дълъг и тромав, жестоко се лъжете. Всъщност, според Съмървил, се нуждаете само от пет основни стъпки, с които да постигнете желания резултат. 

5 задължителни стъпки за блестяща кожа

1. Ексфолиране 

ексфолиране, мъртва

Снимка: iStock

За да получите блестяща кожа, трябва да правите ексфолиация веднъж или два пъти седмично. Това е изключително важно за премахване на сухи, мъртви кожни клетки и дълбоко почистване на порите. Търсете продукти с плодови ензими, нежни киселини и гладки микрозърна, които да свършат работата. Избягвайте естествени физически ексфолианти, като семена, тъй като те са груби и могат да увредят кожата.

2. Хидратация

суха кожа,

Снимка: iStock

Хидратираните клетки са по-здраве, изглеждат и функционират по-добре. Потърсете продукт, съдържащ хиалуронова киселина или натриев хиалуронат. Хидратирането означава навлизане на вода в клетките на кожата, докато овлажняването служи за задържането й там. За да се хидратирате вътрешно, пийте много вода и яжте храни, богати на мастни киселини. Избягвайте диуретици, прости захари и кофеин.

3. Овлажняване

овлажнител, жена,

Снимка: iStock

Подобно на хидратацията, овлажняването е необходима стъпка за сияен тен. Потърсете овлажнител, пълен с пептиди за защита и запечатване на влагата, който същевременно предлага ползи против стареене. По този начин ще осигурите на кожата гладкост, мекота и подхранване.

4. Слънцезащита

слънцезащитен крем

Снимка: iStock

Защитата на кожата от вредните слънчеви лъчи трябва да бъде в основата на всяка грижа за кожата. Ако не го правите, проблемите, които се опитвате да коригирате, бързо ще се завърнат. Много от тях могат лесно да бъдат избегнати с по-старателна слънцезащита. Заедно с редовната употреба на слънцезащитен крем, носенето на шапка и слънчеви очила ще защити деликатната кожа, когато сте навън за по-дълго време.

Грижа за кожата – Седемте съставки, от които имате нужда

Грижа за кожата – защо витамин Е е от ключово значение?

Грижа за кожата - глухарчето осигурява неподозирани ползи

5. Ретинол

ретинол iStock

Снимка: iStock

Ретинолът е едно от най-мощните средства против стареене, с което разполагаме. Ако сте над 30 години, включването му е решаваща стъпка в режима ви за красота. Той увеличава обмяната на клетките, изравнява тена и текстурата, като в същото време поддържа кожата ви млада и свежа. Търсете по-стабилизирани версии на ретинол, за да минимизирате лющенето и зачервяването. 

За да разбирате първи за новите тенденции в красотата, последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари