IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Красота по време на ваканция – какво да сложите в куфара си

23 юли 2023 18 00

Козметиката е от решаващо значение за безупречната красота

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Вече сме в разгара на лятото, което означава, че очакваме с нетърпение дългия отпуск за морето. Независимо дали ще почивате на нашето Черноморие или на чуждите плажове, е необходимо да се заредите с правилните дрехи, обувки, козметика и настроение. Жегата винаги е по-поносима край водата с коктейл и книга в ръка, така че не я мразете, а просто се опитайте да се справяте с нея по правилния начин – с множество течности, здравословно хранене и слънцезащита.

Говорейки за слънцезащита, тя е основен продукт не само във ваканционния ви режим за красота. Трябва да нанасяте крема или спрея всеки ден, независимо дали излизате за фитнес, разходка или плаж. Кожата се нуждае от защита от вредните UV лъчи, за да не се появи преждевременно стареене или, по-лошо, рак. Затова слънцезащитата е едно от основните неща, които слагате в куфара си за морето, но дали ограничаването само до нея не ви играе лоша шега?

Подреждането на куфара за ваканция е достатъчно изнервящо, дори и да имаме предварително изготвен списък. Лесно можем да пропуснем нещо или да решим да не го слагаме, за да имаме повече място за дрехи или обувки. Но пътуването влияе на кожата ви и рядко това влияние е положително. Така че трябва да сте сигурни, че имате всичко необходимо подръка. Най-добрият начин да направите това е да опаковате многофункционални продукти, особено такива, които съдържат SPF или успокояват кожата ви след ден на слънце.

Каква козметика да вземете на почивката

1. Почистващ продукт

лице, почистване,

Снимка: iStock

В края на дългия ден за пътуване отстранете грима, мъртвите кожни клетки, излишната мазнина, замърсяванията и други мръсотии с нежен почистващ продукт. Масажирайте го върху влажна кожа, разпенете го с върховете на пръстите и изплакнете пяната за получаване на почистен и ексфолиран тен.

2. Тоник

тонер istock

Снимка: iStock

Ако имате упорито запушени пори, особено често срещани при мазна кожа, или сте склонни към акне, трябва да добавите тоник към грижата за кожата. След като нанесете почистващ продукт, продължете с формула без алкохол, за да възстановите pH баланса и нежно да почистите и възстановите, без да лишавате кожата от така необходимата влага.

3. Овлажнител

овлажнител istock

Снимка: iStock

Независимо дали имате нормална, мазна или комбинирана кожа, осигурете си интензивна хидратация чрез използването на овлажнител. Използвайте го ден и нощ, като е добре да търсите формула, богата на антиоксиданти, която помага за минимизирането на порите, премахването на свободните радикали и създаване на хидратиращо кожно уплътнение. Ако кожата ви е особено суха след дълго пътуване или цял ден под жаркото слънце, нанесете дебел слой овлажнител и го оставете за 10 минути върху лицето.

4. Кърпички за премахване на грим

мокра кърпа,

Снимка: iStock

Когато сте напът и нямате време за цялостно почистване на кожата, важно е да се съсредоточите само върху премахване на грима чрез специални кърпички. Те съдържат мицеларна вода и са нежни за кожата, като изтриват грима, замърсяванията и мазнините с помощта на своите съставки. Ако имате чувствителна кожа, търсете продукт, който съдържа естествени съставки и няма етерични масла.

5. Слънцезащита

слънцезащита, бански,

Снимка: iStock

Най-вероятно вече сте се запасили с продукти за лице и тяло, но ние отново напомняме – слънцезащитата е най-важното за лятната ваканция. Търсете крем или спрей, който не тежи на кожата и бързо попива, не запушва порите и може лесно да се изтрие в края на деня. Също така е добре да вземете водоустойчиви формули, които ще ви защитават, дори и във водата. Дори и ако смятате да гоните сексапилен загар на плажа, все пак трябва да се намажете със слънцезащитен крем, за да защитите кожата от увреждане и рак.

6. Мист за лице

мист за

Снимка: iStock

Чувствате, че кожата ви е суха и има нужда от освежаване? Тогава напръскайте малко хидратиращ мист върху лицето, шията и косата. Така ще получите нужната хидратация, дори когато сте под жаркото слънце на плажа.

Лятна ваканция – какво да сложите в куфара

Лятна ваканция: 14 неща, които трябва да сложите в куфара

Как да подредите куфара си за почивка?

7. Спрей за грим

парфюм, жена

Снимка: Pixabay

Предотвратете размазване, напукване, избледняване и поява на фини линии с фиксиращ спрей, който ще запази външния ви вид безупречен през целия ден. Независимо дали вашият грим е подложен на влажно време с високи температури или на студени и ветровити условия, тези продукти са направени, за да ви помогнат да изглеждате така, както сте излезли от вкъщи.

За още новини от света на красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари