IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Айс ролер за лице – спасението за кожата в горещините

14 август 2023 11 00

Защо да го включите в рутината си

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Ледените ролери, наричани още айс ролери, придобиха огромна популярност като потенциално допълнение към рутинните грижи за кожата. Поддръжниците на тази тенденция твърдят, че следването на студена терапия може да предложи многобройни предимства, включително освежаване на кожата, стягане на порите и намаляване на подпухналостта.

Какво е айс ролер?

Айс ролерът за лице е ръчен инструмент за красота, предназначен за целите на грижата за кожата. Обикновено се състои от търкаляща се глава, прикрепена към дръжка, изработена от пластмаса, метал или други материали.

козметика, естествени

Снимка: iStock

Въртящата се глава съдържа гел или течност, които могат да бъдат замразени, което позволява да се осигури усещане за охлаждане на кожата при употреба. Дизайнът на ролера е направен така, че да се плъзга нежно по лицето, като се използват охлаждащите му свойства, за да осигури освежаващ и успокояващ ефект. Размерът и формата на ролковата глава може да варира, като някои модели включват множество ролкови топки или взаимозаменяеми глави за насочване към различни области на лицето.

Ползи от айс ролера

Употребата на айс ролер за лице като част от вашата рутинна грижа за кожата може да предложи няколко потенциални ползи. Докато научните доказателства в подкрепа на тази теза може да са ограничени, много хора намират ледените ролери за освежаващи и успокояващи.

Намалява подпухналостта и отока – ниската температура на ролера може да помогне за свиване на кръвоносните съдове и намаляване на подуването, което осигурява минимизиране на подпухналостта, особено в областите около очите, бузите и челюстта.

Временно стягане на порите – ниската температура може да причини временно свиване на порите на кожата, което води до стягащ ефект. Това може да направи порите да изглеждат по-малки и по-малко забележими.

@toriwebster_ this is your sign to start ice rolling your face ? #fyp #skincare #iceroller #cryo #benefits #foryou #foryoupage #xyzbca #dailyroutine #skincareroutine #PrimeDayDreamDeals ♬ Aesthetic - Tollan Kim

Временно стягане на кожата – ниската температура също така може временно да стегне кожата, което води до по-тонизиран и изпънат вид. Този ефект често се търси при подготовката за специални поводи или събития.

Освежава и енергизира кожата – използването на леден ролер може да възстанови и стимулира кожата, карайки я да се усеща освежена и енергизирана. Може да бъде особено полезно сутрин или след дълъг ден за намаляване на признаците на умора.

Рискове от айс ролера

Докато айс ролерите като цяло са безопасни за повечето хора, важно е да сте наясно с няколко потенциални риска.

Неправилна употреба – ако ролерът не се използва правилно или е изложен на изключително ниски температури, съществува риск от измръзване или студени „изгаряния“.

Прекомерен натиск – прилагането на прекомерен натиск или използването на айс ролер за продължителен период от време може потенциално да причини дразнене на кожата, зачервяване или дори увреждане на кожната текстура.

@homewithaziza Facial ice roller ? it helps to depuff eye bags and your face in the morning ?? #faceiceroller #faceice #faceicingbenefits #faceicer #productreview #productrecommendations ♬ original sound - Home with Aziza ✨

Повишена чувствителност – някои хора може да имат повишена чувствителност към ниски температури, което води до дискомфорт или нежелани реакции при използването на айс ролер.

Алергии и нежелани реакции – някои хора може да са алергични към специфични материали, използвани в направата на ролера, като гела или течността вътре. Затова е важно да говорите с вашия дерматолог, за да изчистите всички съмнения относно нежелани алергични реакции при използването на инструмента.

Съвети за минимизиране на риска

За да сведете до минимум рисковете, когато използвате айс ролер, следвайте тези препоръчителни съвети:

► Следвайте инструкциите на производителя за правилна употреба и време за замразяване.

► Използвайте нежен, лек натиск, когато търкаляте устройството по кожата.

► Избягвайте да използвате айс ролера върху наранена или раздразнена кожа.

► Извършете тест върху малка част от кожата, преди да приложите ролера върху лицето си. Ако усетите парене или видите зачервяване на тестовото място, уредът не е за вас.

► Слушайте кожата си и прекратете употребата, ако получите нежелани реакции или дискомфорт.

Как и колко често да го използвате?

Честотата и времето за използване на айс ролер може да варира в зависимост от вашите предпочитания и нужди на кожата.

Сутрин – може да откриете, че използването на леден ролер сутрин е доста полезно, тъй като може да помогне за събуждането на кожата, да намали подпухналостта и да осигури освежен вид за предстоящия ден.

След тренировка – използването на айс ролер след тренировка или престой на жаркото слънце може да осигури охлаждащ и успокояващ ефект, помагайки за намаляване на зачервяването и възстановяването на комфорта на кожата.

@skinsenseco Get an ice roller while they’re still on sale! #ice#iceroller #skincareroutine #xyzbca #fypシ ♬ As It Was - Harry Styles

При специфични кожни състояния – ако страдате от специфични кожни проблеми като възпаление, подуване или дразнене, айс ролерът може да ги облекчи и да ви успокои.

Обикновено се препоръчва да започнете с 1-2 пъти седмично използване на ролера и след това да коригирате въз основа на това как реагира кожата ви. Някои хора могат да намерят ежедневното използване за подходящо, докато други може да предпочетат по-рядко прилагане.

Съвети за красота – 8 начина да матирате кожата

Съвети за красота – как да подобрите неравномерната кожна текстура

От кухнята в козметиката – как куркумата помага на кожата

Съвети за използването на айс ролер

За да използвате безопасно и ефективно айс ролера, следвайте тези шест съвета:

Подгответе кожата си – започнете с чисто лице, за да премахнете мръсотия, масло или грим, преди да използвате ролера. Това гарантира, че кожата е подготвена и е готова да приеме предимствата на студената терапия.

Охладете ролера – поставете инструмента във фризера за препоръчаното от производителя време. Това позволява на ролера да се охлади и да бъде готов за употреба.

Следвайте контурите на лицето – завъртете ролера нагоре или навън, като следвате естествените контури на лицето си. Започнете от центъра и се придвижете към външните краища.

Прилагайте върху конкретни области – важно е да обърнете внимание на специфични зони, които могат да имат най-голяма нужда от ролера. Тук се включват зоната под очите, по линията на челюстта или на челото. Отделете повече време на тези места, за да се справите с проблеми като подпухналост или напрежение.

Избягвайте чувствителни зони – избягвайте да търкаляте ролера директно върху чувствителни или деликатни зони като областта на очите или устните.

Почистете ролера – след всяка употреба почиствайте айс ролера с мек сапун и топла вода. Подсушете добре, преди да го поставите във фризера или да го съхранявате в чист и сух съд.

Използването на леден ролер за лице включва леко търкаляне на охладеното устройство върху кожата. Ниската температура може да помогне за намаляване на подпухналостта, да успокои раздразнената кожа и временно да стесни порите. Въпреки че индивидуалните резултати може да варират, включването на айс ролер в рутинната грижа за кожата може да предложи ревитализиращо изживяване и да насърчи по-здравословен тен.

@muradskincare Avoid making these mistakes when you #iceroll your face ?#murad #muradskincare #icerollerforface #antiagingskincare #iceonface #contourcube #icefacial #icefacialtool ♬ music for an ant farm - Adam Wright

Този текст е само с информативен характер и не замества консултацията с дерматолог или лекар!

За още новини от света на красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари