IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Порцеланови нокти – новата тенденция в маникюра

26 септември 2023 10 50

Как да си ги направите

Снимка: iStock

Снимка: iStock

С официалното настъпване на есента в списъка ни се появяват няколко важни задачи – подреждане на гардероба, изваждане на по-високи и плътни обувки, избиране на нова прическа и подходящ за сезона маникюр. Оставяме настрана ярките цветове при дрехите и ноктите, за да заложим на малко по-мрачни и матови, които отговарят на природната картина. Тук говорим за кафяво, тъмнозелено, оранжево и други нюанси, приличащи и пасващи на падналите по земята листа.

Но ако все още не можете да се настроите на есенна вълна и мрачните цветове не са по вкуса ви, може да изберете нещо съвсем различно. Ако търсите перфектната и детайлна ноктопластика, позволете ни да ви запознаем с порцелановия маникюр. Той демонстрира най-красивите абстрактни или флорални шарки, често в нюанси на синьото, обикновено, но невинаги, придружени от бяла основа. Докато сложните картини, вдъхновени от природата, го правят перфектен за специални събития, дизайнът често напомня за Средиземноморието по начин, който го прави идеален за почивка.

С една дума – този маникюр е подходящ за всички сезони независимо дали подготвяте куфара за плажа или за ски.

Какво е порцеланов маникюр

Тенденцията за порцеланови нокти имитира фино зърнести и полупрозрачни керамични изделия. Цветовата палитра обикновено включва меки пастели, включително нюанси на синьо, лавандула, розово и бяло. Тенденцията също така се свързва със сложно ръчно рисувани дизайни, често с фини линии и флорални детайли. Можете да създадете отличителни флорални форми, придружени от линии и завъртулки.

Порцелановите нокти обикновено се състоят от много детайлно изкуство, включващо кралско сини и бели цветове. Често може да видите дизайна под формата на различни рисунки в синьо, направени върху чисто бяла и непрозрачна основа.

Историята

Тенденцията придоби популярност благодарение на своята сложна и артистична природа, което я прави предпочитан избор за специални поводи като сватби, празници, официални събития и фестивали. Най-вероятно манията по всички неща, които напомнят за Италия – от прическа боб до Аперол шприц – също са изиграли роля в набирането на популярност на маникюра. Много подобни дизайни се виждаха по ноктите на моделите на Dolce & Gabbana по време на Седмицата на модата.

Как да си направите маникюра

Има няколко начина за постигане на порцеланови нокти – можете да използвате стикери, печати или да нарисувате ръчно дизайна. Важното е да започнете с чисто бяла основа, което ще придаде на външния вид деликатен, порцеланов завършек, когато нанесете топ лак накрая.

Ако решите да рисувате ръчно дизайна, може да използвате син акрилен лак, за да придадете онзи избелял ефект, който е така популярен през последните години. Всичко зависи от типа нюанс и лак, които предпочитате да използвате. Може също така да постигнете ефекта и с гел лак.

Омбре маникюр – как да си го направите у дома

Нестандартен маникюр за есента – змийските шарки са на мода

Шоколадови нокти и замръзнал металик – тенденциите в маникюра до края на годината

Идеи за порцеланов маникюр:

***

***

***

За още идеи за маникюр и новини от света на красотата, последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари