IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маникюр на точки – тенденцията, която се завръща тази есен

14 октомври 2023 18 00

Ето как да си направите дизайна у дома

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Ако харесвате факта, че ретро принтовете са популярни сред любителите на съвременната мода, със сигурност ще искате да изпробвате тенденцията в дизайна на нокти, която улавя онова толкова шикозно винтидж настроение. Разбира се, говорим за маникюра на точки – забавен начин да промените визията си, който беше популярен през 2020 година. Идеално лесен модел, който също така е невероятно красив и може да бъде направен у дома. Изключително лесно е да се направи с помощта на фиби, дори и ако сте начинаещ в ноктопластиката, като може да използвате всеки сезонен цвят, който ви харесва.

Ако нямате фиби, не се притеснявайте! Все още можете да създадете точен, но впечатляващ маникюр на точки, като използвате други елементи, които имат тесен и заоблен връх. Може например да използвате клечка за зъби или клечка за уши. Клечката за зъби би била идеален вариант за по-малки точки, докато тази за уши очевидно ще ви осигури по-големи точки. 

Маникюрът може да звучи доста лесен и определено е така. Но в същото време има някои неща, които трябва да направите, а други да не правите, за да получите перфектния резултат. 

Как да си създадете маникюр на точки

Преди да започнете с маникюра си на точки, трябва да съберете няколко консуматива. Това включва избрания от вас цвят лак за нокти и нюанса, който ще използвате за точките. Ще е добре също така да вземете хартия, хартиена чиния или силиконова подложка, както и топ лак, за да защитите дизайна си, след като вече е завършен. Разбира се, също така ще е добре да изберете какво да използвате за точките – фибичка, клечка за уши или клечка за зъби

@merajfatima43 Polka dot nails?✨#summernails #dotnail #colorfulnails #easynailart #gelxinspo #foryoupage #diynails #trending #nailartinspo #nailsartvideos #dotnailsdesign ♬ original sound - Meraj Fatima

Когато имате всичко подготвено, започнете с покриване на ноктите с основния си цвят, като се уверите, че този слой е напълно изсъхнал, преди да поставите точките. Когато ноктите ви са готови за следващата стъпка, изсипете малко от втория нюанс лак върху хартията, хартиената чиния или постелката. Вземете инструмента за точки, който сте избрали и потопете върха му в лака. Създайте точки върху ноктите си с желания от вас размер. Дайте им време да изсъхнат, преди да добавите топ лак, за да завършите дизайна.

Грешки, които могат да провалят процеса

Не се съмняваме, че ще се справите блестящо със създаването на точков маникюр. Сигурни сме обаче, че ще оцените процеса още повече, ако знаете за какво да внимавате. Грешките включват прибързване с поставяне на точките, още докато основният лак не е изсъхнал. Въпреки че това е сравнително лесен дизайн, не е най-бързият. Търпението е добродетел и определено се отплаща в този случай. 

Според маникюристката Маза Хана, точките отнемат повече време, за да изсъхнат, така че е важно да се уверите, че са напълно сухи, преди да нанесете топ лака. Ако прибързате, може да рискувате размазване на точките. 

@heygreatnails ??️? Dotting my way into the retro era with green and gray shades from the new @dndgel Retro Earth-scape Collection •ad Using: Moonlanding 970 | Slinky Taupe 983 | Sage Groovin’ 1001 | Treehouse Venom 997 | How Do U Neutral? 871 | Discount code: HEYGREATNAILS40 ____ #dndgel #dndgelpolish #dndgelpartner #fallnails #nailart #nails #greennails ♬ Candle Flame - Jungle & Erick the Architect

Освен това, не използвайте една и съща клечка за уши за целия маникюр, освен ако тя не е напълно почистена. В някои случаи памучният ѝ тампон може да се разхлаби или да стане твърде мръсен, което да провали целия процес на лакиране. Също така може да се сдобиете с мъх по ноктите. За да избегнете тези рискове, вземете нова клечка за уши, когато е необходимо. Същото важи и за клечката за зъби или фибичката, ако сте заложили на тях. Почиствайте ги редовно, защото може да се натрупа лак, който да се пренесе по нежелани от вас места. 

Идеи за маникюр с точки

Омбре маникюр – как да си го направите у дома

Кашмирени нокти – неутралният маникюр за есента

Шоколадов маникюр – водеща тенденция за есен 2023

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paige (@nails.by.pk)

За още идеи за маникюр и новини от света на красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари