IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гримът на 2023 – най-популярните тенденции през годината

28 декември 2023 10 30

Как се разкрасявахме през последните 12 месеца

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Отиващата си 2023 година беше белязана от множество тенденции в красотата, модата, здравето и прическите. Определено бяхме повлияни от излизането на филма „Барби“, като розовото се превърна в предпочитан цвят както за дрехите, ноктите и грима, така и за косата. Разбира се, имаше интересни тенденции, от които ни се завиваше свят и за които се радваме, че вече няма да ги видим. 

Гримирането винаги е било едно от най-изящните изкуства, когато става дума за разкрасяване. Рисуването върху ноктите също не е за подценяване, но усъвършенстването на перфектното гримиране е нещо, което не всеки има времето и търпението да направи. Подчертаването на чертите на лицето, открояването на очите чрез правилния цвят сенки, червеното червило и розовият руж са все неща, които могат да накарат един човек да изглежда напълно различно от ежедневието и то в добрия смисъл на думата.

Правилният грим носи самочувствие, увереност и ни кара да вървим с високо вдигната глава. Независимо дали сте ентусиаст на тема красота, прохождащ в тази сфера, или просто искате да разберете как се гримирахме през последните 12 месеца, на правилното място сте. Събрахме най-популярните тенденции от годината, за да може да ги изпробвате през следващата или пък да се вдъхновите за последните дни от 2023. 

Гримът на 2023 – популярните тенденции през годината

Кокетка

Още в началото на годината се прогнозираше, че кокетният грим ще бъде една от водещите тенденции. Той е свързан с приемането на хиперженствеността. Тук говорим за нежни розови бузи и деликатни пастели. Взимайки пример от дамите от 18-и и 19-и век, тенденцията идва от обществото, което ражда думата „кокетка“, значеща безразсъдна или безразборна, и се противопоставя на етикета, като дамите участват в скрит или явен флирт, за да привлекат повече потенциални ухажори. 

Това е външен вид, който се споменава през годините, смесващ сексапилност с невинност. Той включва пърхащи мигли, удължена очна линия и свежи, зачервени бузи. Знаменитите фенове на визията са Хейли Бийбър и Мадисън Биър. 

Гръндж блясък

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Allan Avendaño (@allanface)

Още преди Уенздей Адамс да се появи на екраните ни миналата година и да ни даде сериозно вдъхновение за готик визия, гръндж естетиката се завръщаше с плавни темпове. През последната година търсенията за грим като този на Аврил Лавин са се увеличили с 39% и продължават да растат. И безспорно естетиката експлодира през годината. Избирахме размазани, тежки моливи, изкуствени лунички и по-наситени цветове на устните. 

Естествена красота

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BB ? (@thebbedit)

Това не е нова концепция, особено като се има предвид колко известна стана тенденцията за чист грим през 2022 година, но бляскавият, минимален външен вид продължи да властва и през тази година. Обхващайки подхранващи кожата лъскави формули и младежки слънчеви пигменти, все повече се стремяхме към продукти, които излъчват здраве и жизненост. 

Отново без грим – Памела Андерсън продължава да вдъхновява

Секси мама – Ева Лонгория и рутината ѝ за гримиране

Бюти съвети – как да се спасите от лющещ се грим

Облачна кожа

@takhsm Cloud skin #cloudskin#dolphinskin #contouring #makeup#foryou#contouringhacks #stebystep #makeuptutorial ♬ original sound - Takis Mavrigiannakis

Облачната кожа по същество описва меко матово излъчване с минимален блясък на правилните места. Този ефект придава на лицето кадифен вид, който наподобява облачните, леко замъглени филтри в социалните мрежи. Гримьорите казват, че матовият тен е съчетан с меко изчервяване с матов руж по бузите, очите и дори устните. Хубавото тук е, че ружът се слива толкова добре с кожата, че така всъщност не знаете къде започва и къде свършва. 

Устни с цвят на чери кола

Въпреки че устните с цвят на чери кола може да звучат загадъчно, тенденцията всъщност е доста ясна и съчетава кафявите тонове на колата и наситените ягодово-червени цветове на черешата. Освен това се позовава на някои от любимите TikTok тенденции на новото поколение, като използването на молив за постигането на по-нацупено лице, и прозрачен, лъскав блясък на устните. 

@someonesnamee ? #makeuptutorial #makeup #lipstick #tutorial #natural #fypシ ♬ BILLIE EILISH. - Armani White

За да постигнете визията, ще ви трябва червено-кафяв молив с няколко нюанса по-тъмен от тена на кожата ви и прозрачен черешовочервен гланц за устни. Първо очертайте устните си за по-изразителна визия, като започнете от центъра на горната и долната устна, след това следвайте естествената им линия, докато стигнете до ъглите. След това запълнете външните ъгли на устните си с молива. След като приключите, нанесете червения си гланц, като се фокусирате върху центъра и разнесете хубаво. 

За още новини от света на модата и красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари