IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Уроци по красота – как да направите перфектния елегантен кок

21 януари 2024 16 30

Без хвърчащи кичури

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Елегантните кокове набират все по-голяма популярност и ние сме изключително радостни от този факт. Те са супер шик, семпли, лесни за постигане у дома и могат да издигнат всяка визия за отрицателно време. Виждали сме знаменитости като Ким и Клоуи Кардашян, Хейли Бийбър и София Ричи да носят често тази прическа, което ни навява на мисълта, че тя ще остане тук за дълго време. 

Това, което печели толкова много точки на елегантните кокове, е че всеки тип коса може да бъде оформена по този начин чрез използване на правилните продукти. Независимо дали имате гъсти, тънки, прави или къдрави кичури, този стил е за вас. 

Като се има предвид това, трябва да се уверите, че косата ви е с правилната дължина за елегантния кок. Всички типове могат да постигнат визията, ако косата е достатъчно дълга. Хората с много гъста или къдрава коса може да имат повече трудности, но с правилните продукти и подготовка резултатът може да бъде постигнат. 

По-долу ви споделяме стъпките за постигане на секси елегантен кок на всяка текстура на косата

Как да направите перфектния елегантен кок

Какво ви е необходимо:

Четка за коса

Преса

Стилизиращо масло

Ластик

Фиби

Лак за коса

Как да го направите:

Стъпка 1: 

Преди да направите каквото и да е, трябва да се уверите, че косата ви е подготвена и готова за обработване. Има два начина, по които можете да постигнете елегантния вид на кок – можете да започнете с чиста, мокра коса или със суха коса, която не е мита няколко дни. Уверете се, че няма никакви възли или заплитания, срешете се внимателно. 

Ако работите с мокра коса, трябва да пригладите възможно най-добре за перфектния резултат. Тогава ви е необходима пресата. Започнете с прясно измита, подсушена с кърпа коса. Нанесете стилизиращо масло и изправете, като поставите устройството в корените за 2-3 секунди, след което бавно тръгнете към краищата. Преминете през всяка секция 2-4 пъти, докато изсъхне напълно. 

Ако започвате със суха коса или коса, която не е измита няколко дни, можете да преминете към стъпка 2.

Стъпка 2: 

След това нанесете гъст крем за оформяне на цялата коса, като се фокусирате върху корените и краищата. Това ще спомогне за изглаждане на хвърчащите кичури и ще добави задържане, за да запази кока на едно място.

Стъпка 3: 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Camille (@camillejgruhl)

С четка с естествен косъм приберете косата на опашка. Това ще бъде основата на кока, така че се уверете, че избирате и позицията, в която искате той да застане. 

Стъпка 4: 

След като косата стане много стегната и стабилна, увийте опашката си на кок, закрепете я с ластик за коса и приберете свободните кичури с няколко фиби. Използвайте четката си, за да срешете участъците от темето до основата на кока, за да ги загладите и да премахнете всеки хвърчащ косъм.

Стъпка 5:

Завършете външния вид с лак за коса със силна фиксация, за да сте сигурни, че прическата ви няма да се развали през целия ден. 

Едно нещо, което трябва да се отбележи, е че не е добра идея да прибирате косата си на елегантен кок всеки ден. Стегнатите стилове имат потенциала да увредят косъма, като причиняват твърде много напрежение в скалпа ви. 

За още новини от света на модата и красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари