IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Летни прически – плюсовете и минусите от честото носене на кок

11 юли 2021 12 00

Идеален за морската почивка

IStockphoto

Лято е и в най-големите горещини е изключително некомфортно да стоим с пусната коса. Особено тези, които не се разделят с дългите си гриви, трябва да намерят начин да ги приберат и да се разхладят. Тогава връзването на опашка или направата на кок е най-бързият и лесен вариант. Но как се отразява това на структурата на косъма?

За да изглеждат добре в офиса или по време на своята почивка на морето, много дами ползват специални гъби, фибички, шноли и обемни ластици, с които да оформят перфектния кок. Той може да бъде класически или леко небрежен, падащ надолу към тила. А понякога, заради обстоятелствата, косата е мокра и се опъва твърде много, което определено ѝ вреди. Ето защо, този тип прическа, колкото и практична да е, не бива да се прави всеки ден.

Кои са плюсовете от носенето на кок по-често?

Акцентира върху чертите на лицето

Прибирайки косата на кок, вие със сигурност ще внесете промяна във външния си вид и ще акцентирате върху чертите на лицето, грима и бижутата, които носите.

Когато сте с кок, може да заложите както на по-лек, така и на по-тежък грим, като за предпочитане е обеците ви да са по-обемни, иначе те ще се „губят“ на общия фон.

жена, прическа,

IStock

Имате по-елегантен стил

Независимо дали сте на море или бързате за вечеря в изискан ресторант, но нямате време за изправяне на косата или по-сложна прическа, ви стига само да оформите кок. Най-лесният начин е да вържете опашка и отгоре да поставите специална гъба. Но тъй като прекалено високите и обемни вече не са актуални, гледайте тя да е по-малка, като я поставите по-ниско.

Кокът отива както на рокля, така и на гащеризон или обикновени спортни дрехи, като прави визията по-елегантна. Разбира се, ако поводът не е твърде ангажиращ, се постарайте той да е по-небрежен и да оставите два кичура отпред, които да падат свободно.

Има ли минуси от честото носене на кок?

прически, кок,

IStock

Косъмът се накъсва лесно

По време на пандемията установихме колко практично е да връзваме косата с ластик, но и същевременно това, че това води до накъсването и изтъняването ѝ в определена част. Същото може да се каже и за кока, при който се получава още по-агресивно опъване на косъма.

Обгръщането на кока с ластик, поставянето на много фиби или щипка, е причина за структурно увреждане на косата Ето защо, ако искате такава прическа, внимавайте, когато усуквате кичурите и поставяте гъба или ластик. Трябва да го правите доста внимателно, за да сведете до минимум нарушаване целостта на косъма.

Причинява главоболие

Много често гимнастички и жени от други професии, при които е задължително да прибират косата си на кок, се оплакват от този проблем. Понякога косата се опъва толкова силно, връзва се с обикновени ластици и се обвива с мрежи, които могат да доведат до неприятна болка в областта на слепоочието.

Ако обичате кок, не си го правете всеки ден, за да не се оплаквате от дърпане и главоболие.

косопад, четка

Pixabay

Увеличава косопада

Имате ли косми по възглавницата или раменете? Ако забележите косопад, то потърсете причините. Той може да се дължи на хормонални проблеми, драстична диета и липса на важни микроелементи, но и на начина, по който се грижите за косата си. Ако я опъвате и връзвате с ластици всеки ден, правите най-различни кокове, то това може също да е причина.

Кокът, особено този, който е по-висок, може да причини косопад. Ето защо коафьори съветват да не го правите всеки ден или ако искате такъв, той да е небрежен, леко разрошен, при което косата не е твърде стегната на тила.

жена, кок,

IStock

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари