IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тонер за коса – задължителен за боядисана коса

1 юни 2021 16 30

Ето всичко, което трябва да знаете за този продукт

Снимка: iStock

Чували ли сте някога за тонер за коса?

Ако не, значи сте на правилното място. Въпреки че стилистите смятат, че тонерът е от съществено значение, особено за боядисаната коса, той остава загадка за толкова много хора. И с толкова много продукти и услуги за коса, които са на наше разположение, е доста лесно да пропуснем тонера, когато не сме напълно сигурни какво прави и как да го използваме.

Оказва се обаче, че липсата на тонер е огромна грешка, която допускат много хора с боядисана коса. За да научим повече за лечението, на помощ идват двама от най-добрите колористи на знаменитости – Аура Фридман и Трейси Кънингам. Те ще предоставят всички детайли и ще ни разяснят точно как работи тонерът и защо задължително трябва да присъства в шкафа на всяка жена, която често си боядисва косата.

Какво е тонер за коса?

„Колористите използват много различни думи, за да опишат тонера“, казва Кънингам пред InStyle, като добавя, че те често го наричат „гланц за коса“ или „глазура“. По време на работата си тя също използва определението „гланц“, защото създава бляскава и лъскава коса.

гладка коса,

Снимка: iStock

Най-просто казано, тонерът е гелоподобен полупостоянен продукт за боядисване на коса, който временно нанася цвят върху кичурите, за да подобри или омекоти нюансите, като същевременно добавя малко блясък. Тъй като боята в тонерите е полупостоянна, тя губи жизненост при всяко измиване, но обикновено трае около четири до шест седмици. Това го прави лесен вариант с ниска ангажираност за хората, които искат често да използват различни нюанси.

Какви тонери се предлагат?

Според Аура Фридман, на пазара може да намерите гланцове и тонери. Първите нанасят цвят, но не изсветляват косата, докато вторите могат да съдържат амоняк, който да изсветли кичурите.

Фридман предпочита да използва гланцове пред традиционния тонер, не само за да постигне хармония между различните нюанси, но и защото те са по-ефективни при захранването на косата с протеин. Тонираните шампоани и балсами също могат да се считат за вид тонер и са ключови в грижата за боядисана коса у дома.

боядисване, къдрава

Снимка: iStock

„Използването на тонизиращ шампоан и балсам означава, че правилно се грижите за цвета си“, казва Кънингам. Тя съветва блондинките да заложат на продукт, който да поддържа косата им ярка, а брюнетките трябва да се опитат да предотвратят проникване на червените или оранжевите нюанси.

Как работи тонерът за коса?

Тонерът обикновено се нанася по време на измиването на косата след боядисване. Но може да се използва и между две цветови процедури, за да поддържа и освежава косата. Един от любимите ходове на Кънингам е да добави блясък към вече изсушена коса. Гланцовите тонери имат продължителност на живот от шест до осем измивания. Фридман препоръчва прилагането на блясък на всеки осем седмици, за да съживите цвета на косата и да укрепите кичурите за максимален обем.

Защо трябва да го използвате?

Тонерите имат много повече предимства от просто добавяне на блясък към цвета на косата. Според Кънингам, те вероятно са част от вашето боядисване в салона, независимо дали го знаете или не.

миене на

Снимка: iStock

Използването на киселинен полупостоянен тонер е съществена част от боядисването, за да се намалят щетите по косата. Този специфичен продукт затваря кутикулите на косъма и помага да се върнат нивата на pH до нормално, здравословно състояние след интервенцията. Това е бърза услуга, която прави чудеса върху косата – засилва цвета, освежава акцентите и коригира неравномерните тонове.

Какви са негативните страни?

Тъй като оцветителят в тонера е временен и губи жизненост при всяко измиване, няма огромен рисков фактор при използването му. Все пак, както при всяко боядисване, и тук е важно да занесете снимка на фризьора си, за да покажете какъв резултат целите. Оттам нататък той ще намери начин да накара този външен вид да оживее.

Може ли да използвате тонер у дома?

Ако не можете да изчакате до часа си при фризьор, заложете на гланц или полупостоянен цвят. Трябва да следвате инструкциите точно както са посочени на кутията. Също така стойте далеч от тонери, които съдържат амоняк. Фридман съветва вместо да се опитвате да се боядисвате сами, да се съсредоточите върху укрепването на косата си с маски. По този начин, когато най-накрая стигнете до салона, ще може да получите желания си цвят и то от професионалист.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари