IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прически за лятото: 4 идеи за дамите с расти

24 май 2021 13 30

Стилът доста често е предпочитан по време на морските почивки

Снимка: iStock

Въпреки че растите сами по себе си са вид прическа, те могат да бъдат стилизирани по безброй начини. Независимо дали искате да носите кичурите си на опашка, да добавите къдрици или пък да си поиграете с аксесоарите за коса, имате възможност да създадете нов, зашеметяващ външен вид, който да е различен всеки ден.

Но преди да започнете с оформянето на прическата, важно е да се уверите, че косата ви е здрава и хидратирана преди да започнете с манипулациите. „Това, което трябва да имате предвид по отношение на почистването и поддръжката на расти преди да ги оформите е, че малките усилия вършат огромна работа“, споделя Дженифър Лорд пред InStyle. Тя добавя, че растите се чувстват най-добре след използването на естествени шампоани и етерични масла. Лорд залага на арганово масло, масло от чаено дърво и кокосово масло, които поставя след измиване.

Когато се опитва да добави малко блясък към косата си, тя обикновено избира масло от шеа, като същевременно пропуска традиционните балсами, за да избегне натрупването на продукти. „Не искате по косата ви да има някакви видими остатъци, които ще натежат на косъма“, казва тя. Дженифър Лорд споделя и най-добрите си идеи за лятна прическа за дамите, които са решили да си направят расти за морето.

1. Класически кок

Лорд казва, че този класически, царствен стил е най-подходящ за хората, чиито расти са с дължина от рамото до средата на гърба. „Използвайки стегнат ластик, оформете цялата коса в една опашка. След това постепенно и последователно поставете по-голямата част от косата около ластика, за да оформите пълен кок. Приберете краищата под кока и използвайте фиби, за да го закрепите“, съветва тя. Ако искате по-голям кок, оформете косата около гъба за кок.

2. Висока къдрава опашка

Когато сте готови да се дистанцирате от класическия кок, просто развържете косата и я оформете във висока опашка. За да изведете стила на по-високо ниво, добавете няколко къдрици. Използвайте вода или балсам, които да наситят косата ви, след което поставете пръчки за къдрене и оставете косата си да изсъхне. След като изсъхне, премахнете пръчките и оформете косата по ваше желание с помощта на фиби. Добавете централизирано украшение, за да подобрите още повече външния си вид.

3. Високо и на една страна

Ако обичате един от двата си профила, този асиметричен стил е за вас. Подходящ за официална вечеря или романтична разходка по плажа, като същевременно е лесен за оформяне. За да го създадете, трябва да започнете като завържете косата в странична и висока опашка. След това може да подпъхнете краищата или пък да ги оставите навън. От вас зависи.

4. Добавете аксесоар

Според Дженифър Лорд, един аксесоар за коса винаги променя външния вид. От вас зависи какво ще изберете, но тя препоръчва да се насочите към нещо лятно като цвете или слънце. Може също така да си поиграете с фиби за коса, маншети или каквото друго си пожелаете.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари