IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грижа за косата – как да включите кафе в нея?

10 юни 2021 14 30

То има изненадващо за мнозина действие

IStockphoto

Кой не обича ароматно кафе рано сутрин? Напитката е основното средство за събуждане и повишаване на енергията за мнозина, но каквото и да си говорим, не бива да се прекалява с нея. Има безброй проучвания, които доказват колко е вреден кофеинът за организма, но според дерматолог, той може да донесе някои ползи за косата.

След водата, кафето е най-консумираната напитка в света, като според някои проучвания, една чаша на ден носи изненадващо действие върху състоянието на косъма. Същото важи и за маските, които го имат в състава си.

Защо кафето е полезно за косата?

Според д-р Лиса Фингселър, кафето може не само да се приема през устата, а и да се прилага върху косата и скалпа. Това подобрява здравината на косъма и намалява косопада.

кафе, скраб

IStock

„Проучванията показват, че кофеинът преминава през кожната бариера много бързо и лесно, което го прави идеален за локално приложение. След нанасянето му, кафето действа до 24 часа“, казва тя, цитирана от Eatthis.

Как да използвате кафе в грижата за вашата коса?

В случай, че косата ви е изтощена и е загубила от своята плътност, може да си направите домашна маска с кафе.

кофеин, кафе

Pixabay

Какво ви е необходимо:

- 3 супени лъжици утайка от кафе;
- 1 супена лъжица бадемово масло;
- 1 супена лъжица гел от алое вера.

Смесете хубаво съставките и нанесете на добре измита коса. Стойте с маската около 15-20 минути, след което отмийте с хладка вода.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари