IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Котешка подстрижка – новата мода сред прическите

2 март 2024 16 30

Включвайки кичури, ласкаещи лицето, този стил е подходящ за всеки

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Прическите с имена, вдъхновени от животни, набират все по-голяма популярност през последните години. Вземете например вълчата подстрижка, която включва комбинация между мълет и шаг. След това има вълчица – стил, подобен на предшественика си, но с много по-меки кичури около лицето. 

Сега виждаме нова тенденция, която се появи в началото на годината. Запознайте се с котешката прическа. Това е перспективен външен вид със супер ласкави слоеве за рамкиране на лицето, които добавят много измерения. Ако сте били притеснени относно изпробването на вълчата прическа и се замисляте дали тя ще ви пасне на стила, котешката подстрижка може да е опцията, която си струва да обсъдите с вашия фризьор. 

Какво е котешка прическа?

Котешката прическа е дълъг боб, който се спуска точно под рамото. Притежава атмосферата на шаг с много слоеве. Докато вълчата прическа има разхвърлян, остър вид, то котешката е малко по-оформена и стилна. С кичури около лицето или бретон тип перде, този стил помага да се подчертаят скулите, което създава котешки вид и усещане. 

За тази прическа може да използвате смесица от шаг и традиционно наслояване. Започвайки с подрязване на вътрешните ръбове, тя може да бъде модифицирана по различни начини, отнасящи се до това колко къса или дълга я искате, както и до плътността на косата. 

Подходяща ли е за всеки тип коса?

Въпреки че много прически могат да бъдат пригодени към определени типове коса, котешката е супер гъвкава, което я прави да изглежда добре на почти всеки. 

Според фризьори, тази конкретна прическа пасва както на фина, така и на средна текстура. Но независимо дали имате къдрава коса или права, по-къси или по-дълги кичури, стилът може да бъде персонализиран към вашето лице. 

Какво да поискате в салона?

Ако искате да се сдобиете с котешка прическа в местния салон, поискайте точно това, като обясните, че търсите дълги кичури около лицето и дължина на косата, която стига до ключицата ви. Също така ще трябва да решите дали желаете бретон тип перде или слоеве около лицето, за да го оформите. 

Важно е да сте конкретни с това, което искате, тъй като тази прическа може да бъде съобразена с предпочитанията на всеки човек. Ако донесете снимка, която да покажете на вашия фризьор с дължината и стила, които предпочитате, ще му помогнете да постигне точния външен вид, който желаете. 

Вашият фризьор, от своя страна, може да ви посъветва други техники за тази прическа, които може да са по-подходящи за вашия тип коса и форма на лицето, но е добре да имате ясна представа за това, което искате да видите накрая. 

Нови прически – топъл шоколад е най-добрият цвят за брюнетките

Нови прически – Дженифър Анистън се завърна към Рейчъл Грийн

Прическа за 2024 – цветовете, които ще са на мода

Как да оформите прическата у дома?

Освен че е универсален стил, който пасва на много типове коса, котешката прическа е гъвкава и по отношение на оформянето

За стилизиране у дома е най-добре да използвате обикновен сешоар за по-свободен и подскачащ ефект, добавяйки обем и текстура към косата. Може също така да използвате продукт за увеличаване на обема или пяна, за да добавите малко ефект, преди да изсушите косата със сешоар и четка, за да я запазите елегантна и блестяща. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rustiq Salon (@rustiqsalons)

Наистина няма правилен или грешен начин за оформяне на котешката прическа, тъй като тя може да се носи къдрава или права. За стил с по-ниска поддръжка може да използвате текстуриращ крем върху влажна коса, разтърквайки леко кичурите между пръстите си, след което да ги оставите да изсъхнат на въздух за създаване на безпроблемни къдрици. 

За още новини от света на звездите, красотата и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари