IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Идеи за нова прическа – 6 стила без топлина

25 февруари 2024 16 30

Пропуснете пресите, машите и сешоарите, за да защитите косата

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Мисля, че повечето от нас могат да се съгласят, че се чувстваме по-уверени, когато сме оформили косата по перфектен начин и тя остане така през целия ден. Страхотният шампоан за увредена коса може да направи чудеса и да поправи всеки един проблем, на който сме я изложили чрез постоянното използване на топлинни инструменти, стегнати ластици и екстремните прически. 

Понякога обаче просто изглежда, че природата работи срещу нас. Когато естествената ви коса не стои както искате, не пада по правилния начин и изглежда така, сякаш не сте я мили вече един месец, целият ви ден може да бъде съсипан. В такива моменти винаги е добре да имате готов план за контролиране на ситуацията. 

Ако не искате да се събуждате преди зазоряване, за да изправяте или накъдряте кичурите си, което по същество ги уврежда още повече, ние имаме няколко предложения за лесни прически, които не изискват топлина. От къдрици без инструменти, които можете да постигнете за една нощ, до бързи прически, които може да направите само няколко минути преди да излезете за работа. 

6 прически без топлина

Плажни вълни

Дори знаменитости като Дженифър Гарнър се кълнат в този метод за постигане на плажни вълни, без използването на топлинни инструменти. Вместо това тук се включва нещо, което всеки има у дома – хавлиени кърпи. С тяхна помощ увийте суха коса на къдрица и я закрепете, като направите възел в края на кърпата. Много е важно да увиете къдриците в тухлен модел по цялата глава и да ги оставите за минимум 15-20 минути. Така кърпата извлича влагата от атмосферата и създава органична къдрица. По време на този процес не се колебайте да напръскате малко солен спрей, за да подчертаете плажната текстура.

Чупливи къдрици

Както бебешките плитки, така и чупливите къдрици наскоро се завърнаха на мода и за щастие може да постигнете и двете прически за кратко време. Докато косата ви е все още мокра, направете колкото желаете малки плитки по цялата си глава, като се уверите, че използвате малки кичури и ги сплитате от темето до края. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laura Polko (@laurapolko)

Ако не искате къдрава коса навсякъде, можете да направите две плитки от двете страни на главата. След няколко часа плитките може да се разплетат и да се разрошат с пръсти, за да се създаде перфектната къдрава текстура. 

Вятърни къдрици

Ако предпочитате вашите къдрици да са по-фини, опитайте класическата визия, която създава ефект, сякаш сте се събудили с перфектните вълни. За този метод косата трябва да бъде полуизсушена на въздух с 25% влага. Просто дръпнете кичурите си назад и нагоре към върха на темето и ги завъртете, увийте ги на кок и оставете опашката навън, за да сте сигурни, че няма да накъсате краищата. След като косата е напълно суха, развийте кока и разрошете с пръсти, създавайки естествен вид. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laura Polko (@laurapolko)

Ако пък искате да запазите кока си, използвайте различни аксесоари, с които да го украсите. Може да включите копринени шалове, панделки, скрънчита или пък ленти за глава. 

Мокър ефект

Мократа коса преживява своя ренесанс и е по-добра от всякога. За да постигнете този ефект, използвайте само една четвърт балсам. Разпенете го в дланта си, разпределете го върху мокра или суха коса, след което срешете. Така ще постигнете мокра на вид лъскава коса, която в същото време е подхранена от съставките на балсама.

Нови прически – топъл шоколад е най-добрият цвят за брюнетките

Направи си сам – маска за коса с алое вера

Шнола

Вдъхновени от най-новите модни дефилета, аксесоарите за коса от 90-те отново са на мода. Добавянето им може да бъде един от най-бързите начини да промените външния си вид само за няколко минути, без да правите драстична промяна в прическата или пък да жертвате здравето на косата си, използвайки горещи инструменти. 

За да включите шнолата в ежедневието си, опънете косата на ниска опашка, оставяйки няколко кичура, които да рамкират лицето. След това завъртете опашката нагоре и около палеца си за перфектния кок. Закрепете го на място с шнолата и напръскайте незакрепените предни части със спрей за текстура. 

Шиньон

За една наистина вечна и елегантна прическа, опитайте нисък и стилен шиньон. Достатъчно лесен е, за да може да го направите у дома, като в същото време може да добавите и аксесоари без това да изглежда твърде натруфено. 

Първото нещо, което трябва да направите, е да изберете къде да поставите шиньона – по средата, отстрани или пък долу. След това използвайте гел с лека фиксация и четка, за да пригладите косата надолу в посоката, където искате да бъде шиньонът. След като цялата коса е събрана, завържете я на стегната опашка. За допълнителна елегантност, отделете малка част, сплетете я и след това я увийте около основата на опашката си, за да скриете ластика. 

За още новини от света на красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари