IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Двойно почистване на лицето – заслужава ли си

23 февруари 2024 08 40

Наистина ли осигурява по-блестяща кожа

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Вероятно вече сте запознати с необходимостта от почистване на кожата, но това може да бъде доста скучна работа в края на дългия ден. Въпреки че мисълта за двойно почистване звучи още по-неприятно, тя може да има много по-големи ползи за кожата. Независимо дали страдате от матов тен или просто имате нужда от повече хидратация, дерматолозите посочват двойното почистване на лицето като решението за по-гладка и сияйна кожа. 

Причината – като премахнете предварително целия грим, мръсотия и масло, можете да се възползвате от всички предимства на съществуващия почистващ продукт. Тук говорим за ефекти като блестяща кожа, борба със стареенето и дори намаляване на акнето. 

Същността на двойното почистване

Двойното почистване обикновено предполага започване с маслен почистващ продукт за емулгиране на мръсотия, масло и грим, така че да получите по-дълбоко почистване, без да лишавате кожата от интегралната ѝ киселинна мантия. Следващата стъпка е почистващ гел за премахване на основния грим, масло и мръсотия в кожата. 

лице, почистване,

Снимка: iStock

За да постигнете възможно най-чиста кожа, първият почистващ продукт обикновено е проектиран да премахва повърхностните елементи, последвани от второ, по-дълбоко почистване според нуждите на кожата. 

Предимства на двойното почистване

Двойното почистване осигурява дълбоко почистване, без да лишава кожата от нейния деликатен микробиом от масло и мъртва кожа. То поддържа добра хидратация, което служи за борба със стареенето и предотвратяване на проблеми като дехидратация и прекалена сухота

Чрез правилно почистване си осигурявате чиста основа за подобряване на цялостното здраве на кожата. Това е от съществено значение за успешната рутинна грижа, така че всички продукти след това да работят ефективно. Може дори да направите леченията и серумите против акне по-ефективни, тъй като кожата е дълбоко почистена преди нанасяне на активни съставки за грижа за кожата. 

почистване на

Снимка: iStock

Борбата със стареенето е друго огромно предимство на двойното почистване. Неправилната рутина може да доведе до бързо остаряване на кожата и окисляване, което се равнява на кафяви петна и бръчки. Почистването без отстраняването на киселинната мантия ще направи кожата ви по-здрава, по-хидратирана и ще ѝ помогне да старее по-незабележимо в дългосрочен план. 

Странични ефекти от двойното почистване

Ако имате супер чувствителна или компрометирана кожа, внимавайте с двойно почистващите продукти, които използвате. Този процес, извършван твърде често, може да наруши баланса на кожата, причинявайки нейното оголване. В резултат на това тя ще започне да произвежда повече мазнина, за да компенсира изгубения баланс. Това означава, че няма да е от полза за вече проблемните участъци от кожата.

Дълбоко почистване на косата – защо е важно да го правите?

Дълбоко почистване, ароматерапия, масаж – тайната на Алиша Кийс за блестяща кожа

Как да си приготвите у дома лосион за почистване на лице?

Как да изпълнявате двойно почистване

Вечер е идеалното време за двойно почистване, за да се премахнат гримът и замърсяванията от деня. Дерматолози съветват да извършвате процедурата всяка вечер.

Има много възможности за избор, когато става дума за продукти за метода на двойно почистване. Можете да почистите с масло, балсам или мицеларна вода, за да разградите грима, мръсотията и маслото по лицето, последвано от любимия ви почистващ препарат.

Почистващ балсам – повечето почистващи балсами имат по-плътна консистенция, която се масажира в кожата, след което се разтапя в млечно почистващ продукт. Той разгражда грима, мръсотията и маслото по лицето, така че можете просто да го изплакнете, след като се образува млечната текстура на продукта. След това вземете любимия си почистващ препарат за дълбоко третиране на кожата. 

почистване на

Снимка: iStock

Почистващо масло – повечето почистващи масла се усещат като масло за лице. Нанесете продукта върху суха кожа със сухи и чисти ръце, като масажирате, за да разхлабите връзките на грима. Може да последвате с пенлив почистващ гел, за да сте сигурни, че напълно сте почистили кожата. 

Мицеларна вода – подобно на консистенцията на типичните препарати за премахване на грим, мицеларната вода има текстура, която премахва продуктите и замърсяванията от повърхността на кожата. Използвайте памучен тампон, за да нанесете мицеларната вода преди нормалния почистващ продукт. Нанесете върху всички области на лицето и шията, за да премахнете грима, слънцезащитата, замърсяванията и други ефекти от деня. 

За още тенденции за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари