IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Oмбре коректор - новата мания в TikTok за по-светли очи

22 юни 2024 16 30

Трикът е доста брилянтен

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Ако сте любител на красотата, сме сигурни, че сте добре запознати с омбре прическите или омбре ноктите - но чували ли сте някога за омре коректор?

Дефинирана от използването на множество нюанси руж и коректор, тази модерна техника за гримиране е авангарден обрат на традиционното покритие под очите, което всички се адаптирали към ежедневието си. С над 41 милиона гледания, тази популярна тенденция превзе TikTok със замах и не показва признаци на забавяне. 

Техниката не само коригира цвета и озарява зоната под очите, но също така създава бляскав градиентен ефект, който е красив за пролетта. Перфектна за прикриване на проблеми с кожата като хиперпигментация, тъмни кръгове и зачервяване, това е една тенденция, която трябва да опитате. За ваше щастие, ние сме тук, за да ви покажем стъпка по стъпка как да постигнете външния вид и продуктите, които трябва да си набавите, за да ви помогнат да го усъвършенствате. 

Как да си направите омбре коректор

Не е нужно да сте професионалист, за да постигнете този популярен вид - ето стъпка по стъпка техниката за безупречен завършек.

Стъпка 1: Ще ви трябват 3 нюанса коректор и два нюанса руж, за да създадете омбре ефекта. Винаги използвайте течни или кремообразни формули, тъй като е много по-лесно да работите с продукти, които са в едно и също състояние, когато се опитвате да ги смесите за безпроблемно покритие. Започнете като нанесете коректор, който е с 2 до 3 нюанса по-светъл от фон дьо тена, върху вътрешния ъгъл на зоната под очите, като направите кръгла форма с размерите на грахово зърно. 

Стъпка 2: След това, като използвате коректор с един нюанс по-светъл от фон дьо тена, направете друга точка, движейки се към центъра на зоната под очите. След това направете още едно последно поставявне на коректора в центъра на зоната в нюанс, който се доближава до фон дьо тена ви. 

@scortezzbeauty We’re doing ombré concealer now? VB: @Emily Temby✨ #makeuphacks #beautyhacks #makeuptutorial #makeup #ombreconcealer #mua #promua #makeupartist #greenscreenvideo ♬ original sound - Scortezz Beauty

Стъпка 3: Започвайки с по-светъл нюанс розов руж, нанесете точка директно след най-тъмния коректор и след това завършете като нанесете по-тъмния нюанс руж директно под външния ъгъл на окото. Ще можете да видите омбре ефекта визуално в този момент, тъй като нюансите са подредени от най-светлия към най-тъмния на лицето ви. 

Стъпка 4: След като всички нюанси са нанесени, е време да започнете да смесвате. С помощта на любимата си гъба за грим или четка започнете от вътрешния ъгъл на зоната под очите и разнесете към станите на лицето в същия ред, в който сте нанесли продуктите. Уверете се, че винаги запазвате най-тъмния нюанс на руж за последно, преливайки го към страничната част на лицето. Важно е да смесвате, докато не получите ефект на замъглена линия за безпроблемно интегриране на различните цветове. Ако е необходимо, смекчете грубите линии, като използвате влажен блендер за грим, за да завършите външния вид. 

Стъпка 5: След като всичко е смесено, фиксирайте зоната под очите с полупрозрачна фиксираща пудра. Ако искате по-смел външен вид, опитайте да използвате прахообразен руж върху външния ъгъл под очите, за да завършите визията с малко повече цветови контраст. 

За още съвети за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари