IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Красота през пролетта – водещи тенденции при педикюра

18 март 2024 09 00

По-топлото време носи със себе си повече възможности да носим отворени обувки

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Отново е онова време от годината, когато първите признаци на пролетта най-накрая прекъсват затишието на една привидно безкрайна зима. Докато природата се отърсва от ледените остатъци на предишния сезон, по-дългите дни най-накрая ни доближават една стъпка по-близо до слънчевото пролетно време. И всички редовни посетители на салона за красота знаят какво означава това – време е да насрочите този отдавна закъснял педикюр, за да сте сигурни, че петите ви ще бъдат бебешко меки и кожичките на ноктите ще бъдат спретнати, преди да извадите отворените обувки. За пролетта на 2024 година очаквайте с нетърпение класическите сезонни нюанси, включително бяло и розово, но с акцент върху шербет пастели, естествени нокти и минималистични дизайни. 

Нещо повече, основната тенденция на сезона изисква лоялност към един пастелен лак. За разлика от по-живите навици за педикюр от миналото, очаквайте да видите повече хора, носещи един характерен стил или дизайн. Мнозина ще избират конкретен цвят, който им подхожда и ще се придържат към него през цялата пролет. Определено има какво да очаквате с нетърпение през този сезон, така че се подгответе за предстоящия си педикюр с тези вдъхновени от пролетта нюанси. 

Водещи тенденции при педикюра тази пролет

Пастелни нюанси

@patriciamartins439 Unhas lindas e delicada ?? Esmates usados Paraiso #impala Petala #colorama Top pop #impalaesmaltes #cianorte #manicure? #unhasdecoradas #apaixonadapormeutrabalho #manicurecianorte #unhasdeprincesa?? #rosanospes #pedicure ♬ Toca o Trompete - Felipe Amorim

Пудроворозовите нокти винаги ще останат класически пролетен нюанс. Лекият цвят на нежен пастел остава верен на минималистичните тенденции в маникюра от 2023 година, включително популярната тенденция „тих лукс“, който се фокусира върху бледорозови нюанси, шикозен блясък и фини дизайни. За да пресъздадете този външен вид, помолете вашия маникюрист за обикновени самозалепващи се бижута или пък блестящи детайли, за да завършите вашия минималистичен розов лак. Този нюанс също е почит към balletcore, която отново ще бъде водеща тенденция през пролетта на тази година. 

Небесносиньо

Излезте от зоната си на комфорт тази пролет с плътно бебешкосиньо. Или помислете за по-уникален нюанс на цвета, като например синьо-сиво или синьо-зелено. През следващия сезон имаме пълната свобода да бъдем по-смели при избора си на педикюр, следвайки примера за прераждането, което природата ще направи. Направете нещо неочаквано дори и за вас, като лакирате ноктите на краката си в по-светъл цвят, с който да покажете, че напълно сте оставили зимата зад гърба си. 

Френски педикюр

Френският маникюр и педикюр никога не разочароват, когато става въпрос за подобряване на елегантността, така че не се страхувайте да изберете тази много търсена класика. Може също така да подобрите дизайна, като добавите пролетни тематични микродетайли, като сладки флорални шарки, които лесно можете да нарисувате сами.

Бели нокти

Когато става въпрос за бял маникюр има две опции – или го харесвате, или не. Дори и хейтърите обаче трябва да признаят, че той оставя огромно впечатление. Белите нокти са безспорно често срещано желание в салона, след като настъпи пролетта, така че се възползвайте от минималистичната тенденция, докато можете. Потърсете яркобяло или пък експериментирайте с млечнобял нюанс, който да пасва на всеки тоалет в гардероба ви. 

Всичко, което трябва да знаете за гел педикюра

Медицински педикюр – по какво се различава от обикновения?

Меко лилаво

Вдъхновете се от цветовете на великденските яйца, като посегнете към пастелно лилаво. Розово-лилавият лак е универсално ласкателен – да не говорим за възхитителен – и отговаря на всички изисквания за многослойната тенденция на този сезон. Например мекият люляков педикюр обхваща цветните нюанси на пролетта, като същевременно остава естествен и ненатрапчив. По-светлите тонове са подходящи за затоплянето на времето, но мекото лилаво добавя забавен щрих и е малко неочакван избор. 

За още тенденции за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари