IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съвети за красота – как гримът ни да издържи на жегата

9 юли 2024 14 50

Без размазване, разтапяне и разваляне

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Всички очакваме с нетърпение да се забавляваме на слънце, докато не се озовем под жаркото слънце и повишената влага. Почивките край басейна и летните купони на открито са невероятни, но топящият се фон дьо тен, размазаната спирала, мазната кожа и болезнените слънчеви изгаряния не са ни любими.

Вероятно няма да сгрешим, ако кажем, че всяка една от нас е изпитвала проблеми с грима през лятото. Но стига вече. Време е да обявим война на разпадащия се фон дьо тен и размазаната спирала и вместо това да се похвалим с перфектна красота през целия ден, независимо от температурите. На плаж, на планина или на обикновена разходка из града – навсякъде може да сте с идеален грим, ако следвате няколко прости и лесни съвета. 

Как гримът ни да издържи на жегата

1. Превърнете слънцезащитата в приоритет

Слънцезащитният крем трябва да бъде част от обичайната ви рутина през цялата година, но лятото обикновено изисква повече усърдие, тъй като сме склонни да се потим малко повече. Когато сте на закрито и на хладно, можете да нанасяте отново на всеки четири часа, но когато сте на слънце, трябва да нанасяте отново на всеки два часа или всеки път, когато излезете от басейна или сте се потили.

коса, слънце,

Снимка: iStock

Тъй като повторното нанасяне може да бъде трудно през целия ден, опитайте слънцезащитен спрей, който ще ви осигури освежаващо усещане, като същевременно ви предпазва от слънцето.

2. Намалете продуктите

Под палещото слънце гримираното лице може да се почувства тежко и дори да тече. Вместо пълен ритъм, поддържайте грима си лек. Започнете със слънцезащитен крем, след това продължете с тониран овлажнител, BB крем или пудра за лице. Като алтернатива поддържайте кожата си гола и поставете коректор на определени места.

3. Помислете за матови продукти

гримиране, очи,

Снимка: iStock

Матовият грим изглежда по-добре от кремообразните или лъскавите продукти и тъй като е формулиран без минерално масло или вазелин, няма да се „намачка“ през целия ден. Също така е благодат за мазна или склонна към изпотяване кожа.

4. Сутрешен тонер

Друг начин да контролирате блясъка през целия ден е да нанесете матиращ тоник сутрин, преди да продължите с останалата част от рутинната си грижа за кожата и грим. Тоник със салицилова киселина отстранява мъртвите клетки, които се намират върху кожата и задържат масло. Освен това има охлаждащ ефект и ще помогне за предпазване от акне.

5. Използвайте бронзираща пудра

пудра, грим

Снимка: iStock

За малко по-лятно излъчване нищо не може да се сравни с добре използвана бронзираща пудра. Изберете такава, която е не повече от два нюанса по-тъмна от естествения цвят на кожата ви. След като останалата част от грима ви е стегнала за няколко минути, потопете четката си върху горната част на пудрата и потупайте излишъка върху гърба на ръката си. Прекарайте четката по слепоочието си, надолу към едната скула и след това към линията на челюстта, завършвайки фигура на цифрата 3. Повторете от другата страна.

6. Грунд за очи

Независимо дали избирате едно поставяне на грим само върху клепачите си или правите опушено око, грундът за грим е абсолютно задължителен. Това е особено вярно през горещите месеци, когато потта и маслото са в пиковите си нива на производство.

7. Водоустойчива спирала

мигли, спирала,

Снимка: iStock

Дори и да не сте на плажа или край басейн, водоустойчивата спирала е задължителна през лятото. Спиралата по принцип е склонна към образуване на ивици и размазване от потта и влагата, но водоустойчивата формула ще помогне за фиксирането на продукта.

8. Цветен гланц за устни

Изберете оцветен балсам за устни, за да поддържате рутинния си грим още по-прохладен – или за дни, когато просто искате цветни и овлажнени устни. Получавате бонус точки, ако изберете продукт със слънцезащитен фактор.

За още новини от света на красотата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари