IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Червен околоочен грим – най-горещата тенденция за 2024

19 февруари 2024 11 00

Как да постигнете перфектна визия

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Сега, когато манията по „Барби“ и розовия цвят бавно залязват, е време да приветстваме на сцената по-смели цветове за грим и тази година ще видим как червеното около очите отново набира скорост. Докато цветът обикновено е популярен за носене върху устните и понякога като руж, сега ще присъства и в сенките за очи. Мнозина стоят далеч от пурпурните нюанси в тази зона от страх, че ще накарат лицето им да изглежда уморено или болнаво. Въпреки това, има множество начини да носите червено, без да изглеждате като вампир. 

Моделите на Helmut Lang дефилираха по подиума за пролет/лято 2024 с изразителна червена очна линия, комбинирана с естествен грим по останалата част от лицето. Визията се счете за андрогинно шикозна и гримьорът Дан Солстрьом заяви, че целта е била да се задържат в света на гръндж естетиката, но да включат цветове, които са емблематични за тазгодишната колекция, като червено, жълто, бяло и фуксия

Вярно е, че червеното е трудно за нанасяне независимо дали се поставя върху устните или очите. Въпреки това, този цвят е за забавление и ако не искате да експериментирате, винаги може да изберете замечтан, размазан вид. 

Червено и черно – класическа комбинация

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Julia (@beautiful.october)

Червените сенки за очи сами по себе си могат да изглеждат груби, но добавянето на мрачно черно може да омекоти външния ви вид. Знаем, че звучи странно да комбинирате два силни цвята, но те могат да се компенсират доста добре. Опитайте опушени червени сенки с черно размазано котешко око с крилат завършек. За допълнителен ефект, нарисувайте графична черна линия върху гънката на клепача.

Изцяло червен грим

Ако червеното е любимият ви цвят, превърнете го в централен герой във визията ви. Изберете монохроматичен грим с яркочервени сенки за очи и съвпадащи устни. За да сте сигурни, че очите ви няма да потънат в целия цвят, нанесете върху миглите си няколко леки щрихи на черна спирала. Тъй като очите и устните ви ще бъдат наситени в тъмночервено, нанесете по-светъл руж.

Добавете малко блясък

Матовите сенки могат да изравнят чертите ви, така че добавянето на малко блясък към клепачите ще ви осигури необходимото измерение. Изберете блестящо бяло или сребристо и го нанесете само върху вътрешните ъгли на очите си за приказен ефект. За допълнителна издръжливост не забравяйте да използвате грунд за сенки, преди да нанесете червения си нюанс. 

Червеното като акцент

Ако мисълта да използвате червено върху очите ви плаши, все пак може да изпробвате популярната тенденция като поставите червен молив като акцент. За ярък контраст наслоете червена линия върху яркожълти сенки и над черната очна линия. Или можете да създадете забавна визия с двукрила очна линия с поставяне на червения цвят точно над гънката. 

Бюти съвети – как да се спасите от лющещ се грим

Съвети за красота – как да се гримирате според формата на окото

Червена гънка на окото

Блестящите сенки придават на грима ви върховен блясък и драматично подчертават очите ви. Когато поставяте този цвят върху гънката на клепача, е важно да не доближавате цветовете твърде близо един до друг. Ако го направите, те ще изглеждат твърде смесени. По-добре да направите ясно разделение между двата нюанса, особено ако използвате един цвят, като червено. Добре е обаче да съберете външните ъгли заедно, за да образувате остър, крилат вид. 

За още тенденции за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари