IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съвети за красота - как да се гримирате според формата на окото

25 август 2023 18 00

Основна стъпка към постигането на перфектна визия

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Някога чудили ли сте се как околоочният грим на приятелката ви не помръдва и сантиметър, докато вашият винаги се размазва?

Решението за постигането на трайна и безупречна визия се крие в персонализирането на продуктите и правилната техника за нанасяне, адаптирана към вашата специфична форма на очите. Разбирането на формата на очите е първата стъпка, независимо дали искате да овладеете ежедевния грим, или се целите да направите безупречна визия за официално събитие. 

очи, форма,,

Снимка: iStock

Съобразяването с формата на очите ви, когато нанасяте сенки или очна линия, определено ще ви помогне да подобрите чертите си. Именно затова е важно да различавате извивките и да научите правилните трикове за нанасяне, за да може да накарате очите ви да изпъкнат. 

Как да се гримирате според формата на очите?

1. Обърнати очи /Upturned Eyes/

Ако външните ви ъгли са по-високи от вътрешните, имате обърнати очи. Гримьорите обичат да подчертават тази форма с тънък слой очна линия, стигаща чак до краищата на клепачите. За целта използвайте течен молив с хубаво заострен връх, който помага за по-прецизното нанасяне. Можете също така да добавите малко допълнителна спирала върху долните мигли.

2. Кръгли очи /Round Eyes/

Ако можете да видите бялото на очите си под ириса, имате кръгли очи. Тук може да сложите очна линията в долната водниста част на окото, за да създадете котешко око и да затворите част от пространството. Важно е да обърнете внимание на формулите, които използвате, за да сте сигурни, че няма да се размажат, когато се докоснат до водата. Уверете се, че избирате кремообразен молив, който ще ви осигури дълготраен ефект. 

гримиране, снеки,

Снимка: Pixabay

Ако искате да заложите на по-страстен и сексапилен вид, дръжте по-тъмните тонове сенки далеч от гънките и ги поставяйте главно върху клепачите. Също така не забравяйте да оставите долната линия на миглите безцветна.

3. Монолидни очи /Monolid Eyes/

Монолид или епикантична гънка в медицинските термини е форма на горния клепач без видима гънка. Ако искате да създадете някакво измерение с грима си, просто използвайте отразяващи светлината сенки върху клепачите и нанасяте много спирала. Но винаги извивайте миглите си или пък добавете изкуствени. 

мигли, спирала,

Снимка: iStock

Започнете, като наслоите клепачите си с грунд за сенки за очи, за да осигурите гладка основа и да фиксирате сенките за очи на едно място, предотвратявайки размазване. След това нанесете светлоотразителни сенки директно върху клепача, като започнете по линията на миглите, плъзгайки с вертикални движения, за да може цветът да стане по-наситен. 

4. Обърнати надолу очи /Downturned Eyes/

Тази форма е по същество противоположна на обърнатата. Визуализирайки хоризонтална линия през окото, външните ъгли на очите трябва да са по-ниски от вътрешните и често изглеждат така, сякаш външният горен клепач се спуска надолу, за да се срещне с долната линия на миглите

Тук повдигането на външните ъгли е ключово. Поддържайте сенките си светли и неутрални във вътрешната част на клепача и използвайте по-дълбоки тонове във вътрешните ъгли. Палитра със сенки с набор от допълнителни неутрални нюанси, предназначени за контуриране, прави още по-лесно изграждането на многопластова визия. 

грим, предпазна

Снимка: iStock

Нанесете по-тъмните нюанси по линията на долните мигли с помощта на опъната, наклонена четка. Когато стигнете до външния ъгъл, продължете да изтегляте нагоре и навън към слепоочията за по-фин ефект. Не се обезсърчавайте, ако ви отнеме няколко опита, за да получите правилната дължина на котешкото око. Просто дръжте под ръка няколко тампона и мицеларна вода, за да почистите краищата.

Гримиране при суха кожа – постижимо със седем лесни стъпки

Бюти съвети – как да изглеждате естествено, дори с грим

Красота през 2023 – 7 тенденции в гримирането

5. Качулати очи /Hooded Eyes/

При качулатите очи малко кожа виси над клепачите. Това обикновено е резултат от по-тежка кост на веждите, заедно с появата на дълбока гънка, правейки клепачите едва видими. С напредването на възрастта и загубата на еластичност на кожата, очите с всякаква форма могат да започнат да придобиват качулат вид. 

грим, сенки,

Снимка: iStock

Ако имате качулка на очите, пропуснете тънката, деликатна линия, тъй като риск да се скрие в клепача или да се размаже. Вместо това изберете тежък слой очна линия по протежение на горната мигла за допълнителна дефиниция, която ще озари окото ви. Завършете с обилно количество спирала.

6. Бадемови очи /Almond Eyes/

Бадемовите очи са най-универсалната форма и можете наистина да ги превърнете в центъра на вашата визия. 

Може да определите дали имате такъв тип очи, като проверите ириса си. Ако не можете да видите бялото на очите си над или под ириса, тъй като е леко прикрито от клепачите, когато гледате право напред в огледалото, значи имате бадемови очи

Почти всяка техника за нанасяне на очна линия пасва на бадемовата форма. За дневна визия може да създадете класически очертан стил, като нанесете по-светъл цвят върху клепача и използвате по-наситен нюанс върху външната половина на гънката. Използвайте спирала за създаване на обем за още по-изразена визия. 

гримиране, очи,

Снимка: iStock

Котешкото око ще засили още повече естествената форма на бадем, тъй като обикновено се стеснява нагоре до външната точка на окото. За допълнителна драма, използвайте остра течна линия, която е богато пигментирана и водоустойчива. Чрез нея създайте дебела, тъмна линия през горния клепач, завършвайки в остро, дефинирано крило. 

За още тенденции за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари