IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да предпазим краката си от гъбички това лято

15 юни 2017 10 10

Вижте няколко съвета

Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

Гъбичната инфекция, която засяга ноктите и води до неприятна миризма, е често срещана през топлия сезон от годината, когато краката ни влизат в контакт с топлите и влажни повърхности на морето и около басейна например. За да се предпазим от неприятното състояние, тези съвети могат да бъдат от полза.

- Да се уверим, че поддържаме ноктите си подрязани, като за целта използваме дезинфекцирани нокторезачки. За да оформим острите ръбове, следва да използваме и пила за нокти.

- Препоръчително е да избягваме твърде големи или по-малки размери обувки, тъй като това може да доведе до неудобство и нараняване на пръстите на краката.

- Трябва да почистваме краката си редовно, като от време на време използваме и пемза. Също така следва да се уверим, че сме ги изсушили напълно след измиването, тъй като влагата често остава между пръстите на краката.

- Да не обуваме потните обувки, които сме носили предния ден. Важно е да инвестираме в няколко чифта обувки, които да редуваме.

- За да премахнем мъртвите клетки и бактериите от кожата на краката, следва да ги потопим в сол и топла вода.

- През горещите дни трябва да носим обувки, които позволяват на краката ни да дишат, за да ги предпазят от изпотяване. Това намалява риска от развитие на гъбична инфекция.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари