IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За по-здрава и гладка кожа – розова вода

19 юни 2019 07 50

Помага и при изгаряне от слънцето

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Много жени се борят със сухата и лющеща се кожа през лятото. Освен дехидратирането на организма, други фактори също спомагат за това състояние. Например честото използване на някои марки пудри за лице, фон дьо тен или коректори.

Розовата вода е натурално средство за почистване на лицето, което помага и при суха кожа. Ароматната течност е много по-ефективна от някои тоници за премахване на грим, които са пълни с алкохол.

Биопродуктът се получава при парна дестилация, като от 1 кг листа се извлича около 1 литър вода. Тогава маслото от роза Дамасцена се отделя на повърхността.

Как розовата вода влияе на кожата?

Ако имате суха кожа, може да я мажете всяка вечер с тампон, напоен с розова вода. Течността действа регенериращо на клетките и тъканите на лицето, поддържа баланса на Ph и повишава хидратацията.

Източник: IStockphoto

По-честото използване на розова вода спомага за премахването на замърсяванията в кожата и регулира производството на себум, което се увеличава през лятото.

В розовата вода има специални пигменти – флавоноиди, които се смятат за мощни антиоксиданти. Те имат антибиотично действие, което води до заздравяването на раните по лицето и намаляване на възпалението. Затова е подходяща за всеки тип кожа.

Сияйна кожа без грим – възможно ли е?

Ако имате по-чувствителна кожа и лесно изгаряте на слънце, може да си купите розова вода, която да носите в плажната си чанта при нужда. Тя ще успокои болката и паренето благодарение на своите противовъзпалителни свойства. Може да си правите и компреси с нея след душ.

Алое, кисело мляко... Какво помага при изгаряне?

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари