IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 мита за женските гърди, в които да не вярвате

23 юли 2019 11 30

Британка ги развенча

IStockphoto

IStockphoto

С течение на времето тялото ни се променя. Кожата на някои места се отпуска и е трудно да се върне нейната еластичност. На какво се дължи увисването на гърдите? Може ли сутиенът да помогне за поддържането на по-хубавата им форма? Отговор на тези въпроси дава британката Жаклин Луис.

Специалистът по онкопластика и естетична хирургия Жаклин Луис решава да развенчае едни от най-известните митове за женските гърди.

Ето в кои три твърдения за тях да не вярвате:

Мит 1 – Упражненията стягат гърдите

Ако млада жена тренира редовно и най-вече прави коремни преси, може действително да стегне бюста си, но с по-възрастните това не е така. Ето защо този мит не е верен. Когато една жена остарее, кожата на гърдите ѝ вече не е толкова еластична и мастната тъкан замества твърдата, при което се получава увисване.

Според специалиста, стягането на гърдите зависи от здравината на кожата и количеството мазнини, натрупани в гръдната тъкан.

Мит 2 – Сутиенът запазва формата

Няма как сутиенът да оформи бюста „като по калъп“. Той само може да промени формата на гърдите чисто визуално и те да са по-оформени под дрехите. След свалянето му обаче бюстът отново заема първоначалната си форма.

Мит 3 – Гърдите спират да растат след пубертета

Луис развенчава и този мит. По думите ѝ, твърдението не е вярно, защото има няколко състояния, при които жените могат да увеличат обема на своите гърди. Например по време на бременност и кърмене, когато бюстът е по-голям и стегнат. Иначе дали една жена ще кърми или не, няма значение, защото после гърдите със сигурност увисват.

6 причини за увисване на гърдите

Увисването на гърдите не може да бъде избегнато, но има начин процесът да се забави във времето. За целта жените не бива да пушат, да прекаляват с изтощителните диети, при които рязко се свалят килограми, както и трябва да се хранят здравословно, за да не се получава така нареченият йо-йо ефект.

Увеличаване размера на гърдите – британките знаят как

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари