IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Антиоксидантна терапия за лице – кои са предимствата й?

24 юли 2019 14 30

Витамин С повишава производството на колаген

IStockphoto

IStockphoto

Кожата на лицето изисква по-специфични грижи през лятото. Освен заради вредното влияние на слънчевите лъчи и околната среда, тя губи своята еластичност и руменина с годините.

За да подобрят състоянието на кожата, жените се нуждаят от повече антиоксиданти. Антиоксидантната терапия е изключително подходяща за жените над 30-годишна възраст, при които вече се появяват бръчки, фини линии и пигментни петна.

Витамин С, използван при антиоксидантната терапия, подобрява регенерацията на кожата като почиства клетките от токсини и подсилва тъканите.

Кои са ползите от витамин С за кожата на лицето?

– неутрализира свободните радикали в клетките;

– предотвратява фотостареенето;

– насърчава производството на колаген (може да повиши до 8 пъти количеството на колаген в кожата);

– увеличава еластичността;

– намалява бръчките и предотвратява образуването на нови.

Източник: IStockphoto

Как протича процедурата?

Антиоксидантната терапия може да се прави на лицето по всяко време на годината. По-конкретно лятото, е най-добре да се осъществи преди ходене на море (силно излагане на лицето на слънце) или след завръщане от почивка, когато кожата е видимо по-суха или изтощена.

За по-младо лице: Радиочестотен лифтинг

Първото нещо, което трябва да направите преди процедурата, е да се консултирате с дерматолог за това дали е подходяща за вас и кое е най-удачното време, през което да се подложите на нея. Най-често са необходими поне 5 пъти, за да има по-голям ефект върху кожата на лицето.

Специалистът ще почисти добре лицето ви, за да премахне замърсяванията и излишния себум. Следва дълбоко ексфолиране на кожата. После се преминава към същинското ѝ третиране с продукти, в които има концентрат от витамин С.

Мезотерапия – стимулира регенерацията на кожата

Дали с маска или със специални кремове/серуми с антиоксиданта, кожата на лицето, шията и деколтето ще бъде по-свежа след една процедура. Тези продукти могат да се прилагат на всеки тип кожа.

За да може витамин С на продуктите да навлезе в дълбочина, се осъществява кратък масаж, който има релаксиращо и хидратиращо действие.

Трябват поне 4-5 антиоксидантни терапии, за да може да се обнови напълно епидермалният слой на кожата. След тях тя е по-стегната, свежа, а тенът изглежда по-равномерен.

В зависимост от салона и козметиката, която се използва, процедурата струва между 50 и 100 лв.

Кавитация – извайте тялото с вакуум

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари