IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колагенови лепенки за очи – защо са полезни?

29 юли 2019 14 15

Правят кожата по-еластична

IStockphoto

IStockphoto

Тъмните кръгове и подуването под очите са проблеми, които много мъже и жени срещат през лятото. Те се появяват най-често след прекомерна употреба на алкохол и цигари, заради недоспиване, дехидратация и стрес. Понякога са съпроводени и с бръчки.

Има различни козметични средства, които се използват за освежаване на деликатната кожа в тази част на лицето. Иновативните лепенки, които нашумяха на пазара през последните няколко месеца, са едни от тях. Напоени с колаген, те подобряват еластичността и подхранват околоочния контур.

Защо колагенът е важен за кожата?

Колагенът е протеин, чието количество в тялото намалява с течение на времето. Доказано е, че след 40 години синтезът му е доста по-малък в сравнение с този на 20-30. Вследствие на това се появяват болки в ставите, мускулите, отпусната кожа и бръчки.

Колкото повече колаген има в кожата (в най-средния ѝ слой), толкова по-лесно се образуват нови клетки. Протеинът помага за образуването на фиброзна мрежа, която благоприятства подмяната на мъртвите клетки.

Водно дермабразио – за по-хидратирана кожа

Източник: IStockphoto

Колагенът е резорбируем – може да се усвои от организма. Затова въпросните лепенки, напоени с него, са подходящо средство за увеличаване на количеството му в кожата около очите. Стига да са качествени, те съдържат аминокиселини, които регенерират кожата.

Кои са предимствата на колагеновите лепенки?

– подобряват еластичността на кожата около очите;

– елиминират торбичките и черните кръгове;

– овлажняват и подхранват кожата;

– увеличават микроциркулацията на кръвта;

– намаляват токсините в най-горния слой на кожата.

Как да ги използвате?

Въпросните лепенки са меки „възглавнички“, които може да залепите под очите. Първо трябва да почистите добре лицето, след което да ги поставите на въпросното място. Може да ги оставите до 20-30 минути, след което ги отстранявате. Кожата е видимо освежена, но за да постигнете по-голям ефект, не я измивайте след това и повторете процедурата още 3-4 пъти.

Антиоксидантна терапия за лице – кои са предимствата ѝ?

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари