IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да си направите: Лесен маникюр с точки

1 август 2019 07 50

Още една свежа идея за лятото

Istockphoto

Istockphoto

Ако ви е омръзнало да се лакирате по един и същи начин, време е да разнообразите като използвате нещо повече от един цвят лак. Освен това лятото предразполага към използването на по-пъстри цветове и различни декорации. 

В случай, че сте начинаещи и не ви бива много в правенето на по-сложни неща върху ноктите, може да опитате една лесна идея – декориране с точки. 

Дрехите на точки са актуални и това лято. Ако имате такава рокля или блузка, съчетайте ги с маникюра. 

Украсяването на ноктите с точки позволява да експериментирате с цветовете. Телесните тонове са идеални за основа, а кръгчетата върху тях може да са по-шарени. Хубав е и вариантът, при който ноктите са в по-тъмни тонове, а точките – в по-светли. Ако смятате, че с нанасянето на безцветен лак ще ги размажете, може и да си го спестите. 

Как да си направите: Маникюр с морски мотиви 

Необходими материали:

– 2-3 лака в различни цветове; 

– апликатор за точки; 

– топ-лак. 

Как да си направите маникюр с точки у дома?

Оформете добре ноктите си с пила. Предимството на точките е, че те отиват еднакво добре както на такива с тъпи, така и с остри върхове. 

Идея 1

 

 

Маникюр с ягоди – как да си го направите у дома? 

Лакирайте ноктите си в избраната от вас основа. След като тя изсъхне, вземете апликатора и с него поставете точки от друг цвят върху цялата плочка (може да направите така всички нокти или само част от тях. Те трябва да са разположени асиметрично, за да изглеждат по-добре. Запечатайте с безцветен лак. 

Идея 2

Ако имате по-дълги нокти, може да се лакирате с по-светъл нюанс лак, например бежово. После взимате апликатора и слагате точки в различни цветове в основата или края на нокътя. Може и да ги застъпвате една с друга. Колкото повече цветове точки има, толкова по-добре. Накрая поставете топ-лак за по-голяма издръжливост. 

Идея 3

Ако искате по-шарен и нестандартен маникюр, поставете черен лак за основа. След това с помощта на апликатора редувайте точки от различни цветове по цялата плочка. Някои от тях може да са по-големи, други по-малки. Не забравяйте да поставите безцветен лак върху тях с леко потупване, за да не се размажат точките. 

Как да го направим: Маникюр с лак и вода 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари