Ягодите са любимите плодове на много хора през лятото. Освен като десерт и основна съставка в нашите сокове и плажни коктейли, те могат да присъстват и върху ноктите ни. 

Маникюрът с ягоди със сигурност няма да остане незабелязан от хората. Неговото искрящочервено и малките зелени листенца ще ви накарат да си купите от нискокалоричния плод. 

Все повече салони предлагат гел-лак, върху който се срещат ягодови мотиви. Ако търсите по-оригинална идея за лакиране и нямате време да ходите в салона, може да изпробвате днешното ни предложение. 

Необходими материали: 

– различни видове лакове – червен, жълт, бял и безцветен; 

– уред за поставяне на точки; 

– тънка четка за лак.  


Как да си направите маникюра стъпка по стъпка: 

1. Оформете ноктите с пилата. За да се приближите максимално до формата на една истинска ягода, направете върховете им остри, а не тъпи. 

2. Лакирайте всички нокти с червена основа. Лакът трябва да е по-плътен, за да постигнете желания ефект. 

3. След изсъхването на първия лак, идва ред на втория – зеленият. Ако той е с тънка четка за рисуване и по-лесно декориране, листенцата на сладкия плод ще се получат най-добре. За целта внимателно изрисувайте малко от горната част на нокътната плочка, като от едната страна „назъбете“, за да се получи като листа (вижте как във видеото). 

Как да си направим: Динен маникюр

4. След като и зеленият слой изсъхне, идва най-лесната част – поставянето на жълтите „капки“ по ягодата с помощта на специалния инструмент. Те трябва да са разположени на няколко реда (в зависимост от дължината на нокътя) под зеленото. Ако не разполагате с жълт лак, може да ползвате и бял. 

5. Накрая сложете от безцветния лак, за да е по-траен маникюрът ви. Направете го с леко потупване, за да не размажете зеленото и точките. 

Маникюр с вестник – как да си го направите?

Може да изпробвате и друг, по-шарен вариант (по подобие на горната снимка). Просто направете няколко нокътя в бяло, върху което поставете асиметрично червени точки. Останалите нокти може да са в червено, с изрисувани по същия начин ягодки. 

Стъклен маникюр – как да си го направите?