IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

#Yogaskin за по-естествено излъчване

2 август 2019 07 50

Използвайте златисти нюанси

IStockphoto

IStockphoto

Твърде голямото количество грим не е подходящо за лятото. Той се разтича и размазва заради метеорологичните условия, а освен това запушва порите, които се нуждаят от повече кислород. Ако пък сте на морето, влагата задължително ще провали плановете ви за перфектното лице. 

Лекият грим, който запазва естественото излъчване на всяка жена, е за предпочитане този сезон. #Yogaskin е един от начините за постигане на тази цел. Най-новата тенденция е дело на известния британски гримьор Сара Хил, която апелира към използването на по-малко козметика за лицето. 

„Нарекох този грим „кожа йога“, защото той имитира естествения блясък, който кожата на лицето придобива след практикуване на йога“, обяснява специалистът по перфектен грим. По думите ѝ, не е нужно да крием недостатъците по лицето, а да създадем влажна среда за неговата кожа.

Как да постигнете #Yogaskin?

Може би някои от нас са се гримирали точно по този начин без да осъзнават, че това е най-новият тренд. Много влогърки показват нагледно в Instagram какво точно представлява техниката за безупречен тен. 

Първото нещо, което трябва да направите, е да почистим добре лицето, измием и подсушим. След това идва реда на крем за лице, който обикновено използваме. Ако някоя от вас е на море, то задължително той трябва да е хидратиращ. 

Как да изберете спирала за лятото?

Нанасянето на тънък слой праймър, който е на основата на силикон е следващата стъпка. По този начин кожата ви ще изглежда по-свежа. 

Приготвянето на тонален микс или така наречения „йога коктейл“ за кожата е много важен. За целта вземете малка купичка и в нея сложете няколко капки от фон дьо тен, който е на водна основа и има средна покриваемост. Към него сложете и 1-2 капки златен хайлайтър. 

На почивка: Какви гримове да сложите в несесера?

Сместа се разбърква добре и с помощта на пръстите или специална четка се слага малко по малко по лицето. Може дори да правите леки масажни движения. 

Ако обичате да носите руж, може да си позволите съвсем малко по скулите, но не прекалявайте, защото идеята на йога кожата е да запази естествената красота на лицето. 

За предпочитане е да не си слагате яркочервено червило, а да използвате такива в нюд тонове или просто безцветен гланц. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари