IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На почивка: Какви гримове да сложите в несесера?

27 юли 2019 13 15

Не забравяйте черната очна линия

IStockphoto

IStockphoto

През лятото много хора ходят на почивка. В сравнение с мъжете, които мятат един дезодорант, бръсначка и пяна за бръснене в багажа, жените трябва да приготвят доста повече козметика. Заедно със задължителните продукти за къпане, хидратиране и слънцезащита, дамите трябва да разполагат и с несесер за грим.

Ако почти всеки ден отделяте близо час за прическа и гримиране, сигурно ви е трудно да решите какво точно да вземете за морето, за да изглеждате добре. Най-доброто решение е да натоварите всичко в колата, но каквото и да си говорим, никога няма да използвате всички спирали, моливи, сенки и всевъзможни четки за разкрасяване. За да си спестите мъмренето от половинката и организирате по-добре целия си багаж, заложете на няколко основни неща.

Това лято са актуални по-естествените визии. Ето защо за минималистичен грим не са ви необходими кой знае колко неща. Веждите не бива да са прекалено очертани, не носете опушен грим или твърде много руж по скулите. Или по-просто казано – колкото по-натурално изглежда лицето ви, толкова по-добро впечатление ще направите.

Какви гримове да сложите в несесера?

Червило/балсам за устни

Закъде сте без любимото си червило? За да сте в крак с тенденциите, задължително трябва да си носите такова, чийто цвят е бежов, кафяв, леко розов или прасковен, близък до естествения цвят на вашите устни. За всеки случай, в несесера трябва да имате и червено (класиката), което да използвате за по-специален повод – за среща или някой купон на плажа.

Ако възнамерявате да носите червило на плажа, се откажете. То се разтича и изсушава кожата. Вместо това не забравяйте балсам за устни със слънцезащитен фактор. Той хем ще предпази деликатната кожа от слънчевите лъчи, хем ще придаде блясък и обем.

Фон дьо тен/коректор

Най-добре не мажете лицето си с твърде много фон дьо тен. Ако имате лек загар или лунички, покажете ги. Но в случай, че имате повече несъвършенства по кожата, които искате да скриете, вземете си фон дьо тен с лека формула, с който да можете бързо и лесно да изравните тена на лицето след плаж.

Как да изберете спирала за лятото?

Коректорът върши същата работа и запазва естественото излъчване. Не ви трябват тежки пудри и хайлайтъри, които само ще изсушат допълнително лицето и запушат порите му.

Сенки

Ако не излизате навън без грим, сигурно разполагате с големи палитри със сенки и цял арсенал от четки и апликатори. Но те не са ви нужни за морето. Не ги носете с вас, защото едва ли ще ви трябва чак толкова голямо разнообразие от цветове и има вероятност да се натрошат при пренасянето.

Вместо голямата палитра, вземете сенки от 2 до 4 цвята. Не забравяйте да се придържате към нюд тенденцията, според която по-леките, натурални нюанси придават по-елегантна и нежна визия на лицето. Може един от цветовете да е по-тъмен.

Черен молив/очна линия

Не забравяйте да ги приготвите. Имате ли един от тези продукти в несесера, може да минете и без спирала, ако случайно сте я забравили или ви парят очите от къпането в морето или басейна.

Сияйна кожа без грим – възможно ли е?

С очната линия или молива може да подчертаете клепача и да постигнете ефектен грим за летните вечери на плажа.

Спирала

Ако нямате екстеншъни, а предпочитате да сте с естествени мигли, задължително сложете в козметичния несесер и спирала. Добре е тя да е водоустойчива, за да издържа на влажното време. Колкото до цвета, най-добър вариант е черното, което отива на всичко – както на шарените дрехи и аксесоари, така и на цвета на очите.

Време за почивка – как да съберете багажа по-лесно?

Снимки: Pixabay

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари