IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Време за почивка – как да съберете багажа по-лесно?

13 юни 2019 14 40

Направете си списък

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Лятната почивка „чука“ на вратите ни. Винаги в оставащите дни до нея ние се опитваме да свършим сто неща и нямаме достатъчно време, за да си стегнем багажа. Накрая натъпкваме куфара набързо и едвам закопчаваме ципа.

За да не забравите да сложите банския или джапанките за морето, е добре да отделите малко време за организирането на нещата, които ще са ви необходими за почивните дни. Ако ги подредите добре, като пристигнете ще ви е по-лесно да намерите онова, което ви трябва и наредите всичко в хотелската стая.

Tialoto.bg ви предлага няколко съвета, с които ще съберете по-лесно багажа:

Направете си списък

Създайте бележка на телефона си с най-важните неща, които ви трябват за почивката. Може също да ползвате лист и химикалка. Напишете отделно онова, което все още не сте купили. Кърпи, бански, четка за зъби, слънцезащитни кремове, гримове... Избройте с цифри и при поставянето в куфара само задрасквайте едно по едно.

Как да предпазим телефона си, докато сме на плажа

Списъкът може да ви помогне и при подреждането след пристигане.

Навиване на дрехите

В повечето случаи заради липса на време ние нахвърляме всичко в куфара. А ако навием дрехите на руло и ги подредим правилно, те ще заемат много по-малко място. Сложете по-дебелите неща отделно от по-тънките.

Подреждане по цветове

Предварително облечете различните комбинации от дрехи, за да прецените кои ще са ви най-удобни за почивката. Не взимайте нищо излишно. Заложете на по-едноцветни панталони, тениски, потници и поли. Така ще се съчетават по-лесно помежду си. Сложете за всеки случай поне 2 официални дрехи, които да ползвате за някоя вечеря или излизане на клуб. Най-добре е да вземете от всичко по две, за да може да сте различни всеки ден. И никога не слагайте твърде много неща, които се мачкат, за да избегнете гладенето.

7 неща, които да носите в плажната чанта

Обувки – в торбички

Найлоновите чантички или шапки за баня са най-подходящи за съхранение на обувки. Всеки чифт трябва да е отделно от другите. Въобще, обувките не бива да са в куфара, за да не оставят неприятна миризма. Ако все пак имате място в него, ги сложете в страничния джоб, който обикновено е към капака.

Бижута – в малки кутийки

Ако обичате да носите бижута по време на летния отпуск, преценете кои ще ви паснат към дрехите, които сте взели. Не взимайте цялата кутия с бижута, за да избирате на място какво да си сложите на ушите или врата. Изберете 5-6 неща, които може да съхраните в по-малки кутийки, за да не заемат място. По този начин те няма да се повредят или заплетат при пренасянето.

Внимателно с гримовете

Козметичните несесери са създадени за подобни случаи. Повечето са с практични отделения, където може да сложите както грим, така и шампоани, балсами и кремове. Ако носите сенки, отворете опаковките и вътре сложете малко памук, за да не се начупят те при евентуален удар.

Предотвратяване на течове

Ако имате наливен парфюм или лосион за тяло, който може да се разтече, вземете мерки, за да не се налага да перете всичко след като пристигнете. Изрежете парченца от найлоново пликче или фолио, които да сложите под капака на всяка опаковка и затворете добре. За по-сигурно увийте всяко в торбичка.

Снимки: IStockphoto

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари