IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 трика, които да включите в грижата против бръчки

2 ноември 2019 14 00

Може да забавите поне малко стареенето на кожата

Istockphoto

Времето се отразява отрицателно на кожата и този ход не може да бъде спрян, но има начини, с които да се забави. Ако оглеждайки се в огледалото забелязвате първите фини линии около очите или брадичката ви е увиснала, то вече е време да помислите за антиейдж козметика.

Козметиците съветват да промените някои неща в грижата за кожата, особено на лицето, за да предотвратите образуването на бръчки.

Ето 4 трика, които да включите в рутинните ви козметични процедури за лице, с които кожата ви ще изглежда по-млада и хубава:

1. Нежно измиване

Почистването на лицето е важно за премахването на всякакви замърсявания, попаднали по кожата през деня. Ако използвате почистващ гел за лице, чиято формула е по-лека и не съдържа твърде агресивни съставки, ще успеете да изчистите кожните клетки в дълбочина и да запазите част от естествените масла в тях.

Дермапланинг – за по-свежа кожа през по-студените месеци

Когато почистващият гел е по-нежен, той не дразни кожата и не нарушава защитната ѝ бариера. Повечето евтини продукти, които се предлагат на пазара, както и някои сапуни за измиване, могат да предизвикат дехидратация и възпаление, както и да доведат до преждевременно стареене на кожата. Ето защо когато избирате такъв, pH-то му не бива да е твърде високо, защото ще наруши защитната бариера на кожата. Друга съставка, която трябва да избягвате, е натриев лаурет сулфат, който също причинява дразнене.

2. Физически или химически ексфолиант

Еластичността на кожата намалява с времето. В един момент мъртвата кожа се натрупва и ако не бъде почистена, лицето изглежда много бледо и състарено. Физическите или химически ексфолианти, са най-добрият начин да подмладите кожата си.

Ако кожата ви е суха, напукана и се лющи, избягвайте ексфолиране със захар, скраб или почистващи продукти със специални топчета. Те могат да доведат до увисване и не могат да премахнат мъртвите клетки на 100%. Най-добре изберете мека гъбичка с черен въглен, с която да ексфолирате по-добре лицето. Този вид продукт помага за разтварянето и по-лесното отделяне на мъртвата кожа. Най-добре е в него да има алфа-хидрокси киселина.

3. Ползвайте серум против стареене

По принцип те са с по-висока концентрация на активни съставки в сравнение с овлажнителите, които подобряват състоянието на кожата. Когато избирате най-подходящия за вас, търсете такива със съставки като ретинол, третиноин и тазаротен и витамин С. Освен че повишават производството на колаген в кожата, което е от особено значение в борбата със стареенето, действат като антиоксиданти. Те предотвратяват разрушаването на клетките под въздействието на оксидативния стрес, който също е причина за образуването на бръчки.

Експеримент на редактора: Помага ли домашната пилинг маска?

4. Не забравяйте овлажняването

С напредването на възрастта себумът в кожата намалява. Това е предпоставка за по-малко акне, но и условие за изсъхване на кожата. Недостатъчното овлажняване на лицето е една от причините за дехидратация, бръчки и фини линии.

Когато избирате овлажнител, търсете в етикета му съставки като глицерин и хиалуронова киселина. Те могат да предотвратят изпаряването на водата от кожата през нощта.

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари