IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дермапланинг – за по-свежа кожа през по-студените месеци

30 октомври 2019 10 40

Премахва по-лесно мъртвите клетки

Снимка:  Istockphoto

Есента е времето, в което много хора се оплакват от суха, груба и раздразнена кожа. Това е видимо най-вече по лицето, което е изложено на студа и вятъра. По него се появяват люспи, бръчки и пъпки, а хидратацията в клетките намалява.

Процесът на регенерация на кожата е напълно естествен, но сухотата е нещо, с което не всеки е свикнал. За да се насърчи образуването на нови клетки и лицето да стане по-свежо, е необходима специална козметика или ексфолираща процедура, с която мъртвата кожа да падне по-бързо и лесно. В тази връзка, дермопланингът е най-доброто решение на проблема.

Може би сте попадали на клипове в социалните мрежи на козметици, които буквално „остъргват“ сухата кожа от лицето на клиента с помощта на нещо като бръснач. Именно това е дермапланинг, но не мислете, че самото действие е болезнено.

Всъщност, това е един вид бръснене на лицето, при което пада излишният мъх и сухата кожа. Специалистите използват хирургичен скалпел, за да направят кожата по-гладка и мека, без да се налага използването на ексфолиращи продукти.

дермапланинг
Instagram/_ph_skincare

Кога е подходящ дермапланингът?

Както всяка друга козметична процедура, тя има предимства и недостатъци. Според Тамила Дивъни, специалист по медицинска дерматология и козметична хирургия, крайните резултати от дермапланинга са различни при всеки, но основното е, че кожата става по-мека и с по-светъл тен. След това използваната козметика за лице прониква по-лесно в кожата.

Експеримент на редактора: Помага ли домашната пилинг маска?

По думите на Мелиса Дофт, сертифициран пластичен хирург, дермапланингът се извършва след консултация със специалист. Тя обяснява пред Cosmopolitan, че терапията не може да се прилага при всеки тип кожа. Тя е най-подходяща за хора със сухо, увредено от слънцето, вятъра и студа лице, което се бели и е на петна.

Дермопланингът не се препоръчва при хора с розацея и по-висока чувствителност на кожата, за да не я раздразни още повече. От друга страна, ако по лицето има прекалено много пъпки, скалпелът може да раздразни кожата и тя лесно да се възпали.

Плазмолифтинг – кои са предимствата?

Много хора смятат, че след процедурата могат да получат акне, но се получава обратното. Именно натрупването на мъртва кожа запушва порите и космените фоликули с мръсотия. Това може да причини пъпки, а и да блокира действието на продукти, които хората използват в грижа за кожата. Ето защо ексфолирането няколко пъти седмично е от съществено значение за поддържането на по-гладка и мека кожа с равномерен тен.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари