IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тайните на Джей Ло за перфектна кожа

5 ноември 2019 08 40

Дерматологът й разкрива каква козметика ползва

Reuters

Тя е една от най-известните певици на световната музикална сцена. Освен това има успешна кариера и като актриса. Тя е на 50 и се готви да сключи брак за четвърти път. Тя е Дженифър Лопес и никой не може да ѝ даде годините, защото винаги поддържа формата си във фитнеса, а кожата ѝ е като на 30-годишна жена.

Наскоро звездата показа, че умее да танцува на пилон, играейки стриптийзьорка в „Hustlers“. Там тя има сцени и без грим, от които въобще не се притеснява.

Какви са тайните на Джей Ло за перфектна кожа?

1. Създайте си рутинна грижа

Известният дерматолог Харолд Лансър, чиято клиентка е певицата, разкрива, че тя има строга рутинна грижа за кожата, която не пропуска нито ден. Тя включва основните продукти, от които кожата ѝ се нуждае, плюс няколко допълнителни, които ползва всеки сезон.

Според Мери Филипс, която гримира понякога Джей Ло, тя залага на хидратиращи масла, когато кожата ѝ е по-суха. Понякога преди лягане изпълнителката маже лицето си с крем против стареене, чиито основни съставки са лавандула, масло от гроздови семена и лайка, които правят кожата ѝ по-млада и еластична.

Чар или бедствие: Като Джей Ло на Хелоуин!

2. Три съставки в козметиката

Дженифър Лопес предпочита продукти в грижа за кожата, които задължително имат съставките:

– витамин С (намалява тъмните петна и хиперпигментацията);
– гликолова киселина (при груба кожа, нуждаеща се от ексфолиране);
– хиалуронова киселина (за по-добра хидратация).

По повод това как чисти лицето си, Джей Ло коментира преди няколко години, че винаги мие лицето си след тренировка и никога не си ляга с грим.

„Това ми помага да поддържам порите си по-чисти, за да може кожата ми да е по-здрава“, каза тя. И добавя, че обикновено след това ползва овлажнител и продукт за околоочен контур, като слага възможно най-малко грим, ако трябва да излиза навън.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Jennifer Lopez (@jlo) на

3. Внимавайте какво ядете и спортувайте

Не е тайна, че Дженифър Лопес изглежда толкова млада, защото работи усилено за фигурата си във фитнеса. От друга страна тя внимава какво яде, защото много храни причиняват задържане на вода и подпухване на кожата. 

„Важно е да имате система от упражнения, които да следвате, защото по-добрият приток на кръв към тялото вследствие на спорта, води до по-здрава и хубава кожа“, коментира д-р Лансър. 

Преди няколко години Дженифър Лопес споделя пред InStyle, че тя не пуши, не приема кофеин под каквато и да е форма, което също допринася за опънатото ѝ лице. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Jennifer Lopez (@jlo) на

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари