IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съветите на Деми Ловато за по-хубава кожа

9 ноември 2019 12 00

Не подценявайте хидратацията, казва певицата

Reuters

Тя е млада, красива и още много малка се сблъсква с предимствата и недостатъците на известността. Миналата година Деми Ловато спря музикалната си кариера, за да лекува зависимостта си към наркотиците и сега е по-силна от всякога. Преди няколко месеца тя съобщи на феновете си, че се чувства отлично и е готова да започне нов етап от живота си.

Това лято критиците не спестиха коментарите си за фигурата на Ловато. Терапията, на която бе подложена тя и депресията, в която изпадна, доведоха до покачването на теглото ѝ и целулит. Въпреки това, изпълнителката сподели, че не се срамува от тялото си и споделяше със своите последователи снимки по бански.

И докато едни се присмиваха на Ловато за напълняването ѝ, други я похвалиха за това, че изглежда много добре и това се дължи на сияйната ѝ кожа и нейната усмивка. Ако се чудите как го постига тя, ще разкрием нейната тайна – 27-годишната Деми посещава Рене Руле – специалист по естетична дерматология, чиито клиенти са много звезди. Тя разкрива пред HollywoodLife как певицата се грижи за лицето си, за да бъде по-хидратирано през есента.

„През летните месеци почистващите продукти с гел и пяна са чудесни за дълбоко почистване сутрин и вечер. Това обаче може да изсуши кожата след като температурите навън паднат и тя започне да произвежда по-малко естествени масла“, разказва дерматологът. По думите ѝ, Деми използва лек и дълбокохидратиращ гел за почистване на лицето сутринта и лосион, богат на витамини, преди лягане (той подобрява баланса на pH). 

Руле посочва, че много жени пренебрегват хидратирането на кожата през сезона. Деми Ловато също се оплаквала от суха кожа, когато отишла при нея за първи път. „Ако не ползвате тоник за лице в грижата за кожата, време е да започнете. Тези без алкохол са перфектното средство за хидратиране на кожата“, казва тя и изтъква, че продуктът се нанася на лицето след почистване, след което веднага може да се сложи овлажняващ серум, както прави певицата. 

Дерматологът на Деми Ловато посочва, че накарала изпълнителката да си купи по-качествен овлажняващ крем за студените дни. С него може да се предотврати изсушаването на кожата.  По думите на Рене Руле, защитата със SPF също не бива да се пропуска: „Често си мислим, че когато вън е студено, слънцето не е толкова вредно, но това не е вярно“. Тя препоръчва на своята известна клиентка и на всички останали слънцезащитен крем според типа кожа. 

Ако погледнете снимките на Ловато в Instagram, ще видите, че тенът на лицето ѝ е сияен. Кожата ѝ е по-румена и свежа. Това се дължи на козметиката с ретинол, която тя използва по препоръка на дерматолога. 

„Докато през лятото сте направили почивка от продукти с ретинол (витамин А), сега е време да ги включите отново в рутинната си грижа за кожата. Купете си серум с ретинол“, коментира Руле. И уточнява, че съставката намалява бръчките, фините линии, пигментните петна и прави текстурата на кожата по-гладка. 

Друго нещо, на което Деми Ловато набляга през този сезон, за да има по-хубава кожа, е по-честото ексфолиране с домашен пилинг. По този начин тя отстранява натрупалите се мъртви клетки. Съветът на нейния дерматолог е да не ползва маските, които е употребявала през по-топлите месеци. Най-добрият вариант е от използването на такива на водна основа да се премине към крем маски. Те съдържат натурални масла, които помагат за хидратирането и намаляват сухотата на кожата. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари