IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След акрилния лак: Как да се грижите за ноктите си?

3 декември 2019 09 00

Внимавайте с кожичките

Istockphoto

Ноктопластиката с акрил е един от начините да имате хубав маникюр за по-дълго време. Той стои добре както на удължители, така и върху естествени нокти, като не променя формата им. Освен това е много по-издръжлив от гел лака.

Жени, които водят по-активен начин на живот, предпочитат поставянето на акрил, защото той по-трудно се деформира. И казват, че премахването му в домашни условия е лесно, стига да имате специален разтвор. И въпреки че няма изрязване и пилене както при гела, отстраняването си има своите тънкости.

Според някои специалисти, акрилът не дава на ноктите „да дишат“. Освен това след използването на продукти с по-тежки съставки, те ще загубят своя блясък. Затова след премахването трябва по-специална грижа за нокътните плочки.

нокти IStock

IStockphoto

Подрязване на ноктите

Първото нещо, което трябва да направите веднага след свалянето на акрила. Така ще насърчите растежа на ноктите, премахвайки деформираната част. По този начин ще намалите риска от счупване и разслояване, които могат да се появят.

Нежна грижа за кутикулите

След поставянето на акрила, кожата около ноктите може да стане по-суха и някои кожички да щръкнат настрани. Не правете грешката да ги изрязвате с нокторезачка или ножичка. Така рискувате да възпалите мястото. Първо използвайте специално олио за овлажняване, след това избутайте внимателно с помощта на специален уред за кожички.

Подхранване

Ако видите, че ноктите ви са прекалено съсипани от акрила, лакирайте ги с обикновен лак. Друг вариант е да ги подхраните чрез специален заздравител. Ако ноктите ви са по-чувствителни, консултирайте се с маникюрист.

Почивка

Алергични реакции, пожълтяване и разслояване на ноктите. Това са страничните ефекти от прекомерното използване на акрил. За да възстановите ноктите си, направете си почивка поне 1 месец след свалянето му.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари