IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Забравете за утре, вашият ден е днес

13 юни 2012 07 09

Подходящото време за пътуване никога няма да дойде

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Лятото е сезонът на пътешествията. Вече сме безкрайно уморени, нервите ни са на предела си, а слънцето жестоко ни вика да изоставим рутината на закрито и да дишаме с пълни гърди. Все по-често мисълта ни се отнася към екзотични локации с вълшебни гледки, бели плажове, невероятни приключения, високи планини, романтични градини и всички онези места, които цял живот сме мечтали на посетим.

След което телефонът звънва и ни изтръгва от този блян, за който никога не намираме време, пари и възможност, за да осъществим. А не е ли сега именно моментът, в който да сбъднете една своя мечта? Време е за планиране на отпуската, защо тя да не ви отведе там, където сърцето ви копнее?

Оказва се, че това че винаги отлагаме мечтаното пътуване е едно от най-често нарушаваните обещания, които даваме сами на себе си. Всички искаме да подобрим живота си и винаги се стремим към няколко на вид прости неща, с които искаме да започнем: да отслабнем, да спрем цигарите, да се храним здравословно, да платим дълговете си и да започнем да спестяваме, да прекарваме повече време със семейството си, да пътуваме до нови места... Но никога, никога не стигаме до тези неща.

Истината е, че ако отново отложим полета с балон с горещ въздух, експедицията за гмуркане, покоряването на планинския връх или спускането в дълбините на непозната пещера, ще си спестим много проблеми и главоболия. Планирането, бюджетирането, проучването на изгодни полети, ваденето на визи, запазването на хотели и екскурзии са все неща, които биха утежнили и без това напрегнатото ни ежедневие.

Ала ето я и най-голямата истина: никога няма да дойде перфектното време за пътуване и винаги могат да се намерят причини да си останем у дома. Винаги могат да се намерят извинения защо днес не е подходящият ден, ала идеята, че в един чуден момент звездите ще се подредят по правилния начин и всичко ще ви е наред, за да стегнете куфарите си, е просто фантазия.

Днес може и да не е перфектния ден за предприемане на пътуване, но и утре няма да е перфектно.

Утре пак ще има сметки за плащане.

Утре парите пак няма да са достатъчно.

Утре отново ще имате сватба или рожден ден, които не можете да пропуснете.

Утре пак ще имате съмнение, че грешите в решенията си

Утре пак ще има деца за гледане, работа за вършене, ремонти за правене.

Утре пак ще имате притеснение за всички лоши неща, които могат да ви сполетят.

Утре ще измислите нови извинения за това да не заминете.

Утрешният ден никога не е идеален, особено сравнен с деня, който идва след него...

И така докато вашите „утре" свършат и ви останат само разкаянието и несбъднатите желания.

За това спрете да чакате нещо, което никога няма да се случи. Забравете утре – днес е вашият ден!

Светът е пълен с възможности, от вас се иска само да станете от стола и да тръгнете...

КоментариКоментари